Съвременните момичета знаят милиони различни съвети как да избират и

...
Съвременните момичета знаят милиони различни съвети как да избират и
Коментари Харесай

16 правила за грим, които се оказаха мит

Съвременните девойки знаят милиони разнообразни препоръки по какъв начин да избират и ползват козметика. Не всички от тези рекомендации обаче са в действителност потребни.

Мит № 1: Червеното червило не е за всяка дама.

Всъщност: Това е 110% неистина: аленото червило подхожда безусловно на всички, значимо обаче да изберете верния колорит.

Мит № 2: Очната спиралата би трябвало да се изхвърли, когато изсъхне.

Всъщност: Срокът на валидност на спиралата е 3 месеца след първата приложимост, защото това е козметичен артикул и е най-лесно да получите очна зараза. С течение на времето спиралата става идеалната среда за появяването на бактерии в очите.

Мит № 3: Ако пъхате четката за нанасяне на серпантина в шишенцето няколко пъти поред, можете да се отървете от бучки.

Всъщност: По този метод въздухът навлиза в шишенцето, което понижава експлоатационния й живот. Просто пъхнете четката в спиралата и я завъртете малко.

Мит № 4: Измиването на грима преди лягане не е наложително.

Всъщност: По време на сън кожата ни се обновява и става по-свежа и овлажнена. Ако оставите грима за една нощ, порите ви ще се запушат и това може да докара до дехидратация на кожата или инфекции.

Мит № 5: Козметиката няма период на валидност и може да се употребява, до момента в който не свърши.

Всъщност: Повечето козметични артикули имат собствен период на валидност и предпазване, а производителите постоянно го показват на опаковката със специфичен знак. Изтичането на този интервал стартира от момента, в който за първи път отворите съответен артикул.

Мит № 6: Четките за грим не е належащо да се мият, единствено в случай че вие ги употребявате.

Всъщност: Колкото по-дълго избягвате да почиствате четките, толкоз повече бактерии ще се натрупват върху власинките. Това освен провокира кожни болести, което е значимо преди всичко, само че и доста понижава периода на валидност на самите четки.

Мит № 7: Козметиката не се скапва.

Всъщност: Ако не съхранявате козметиката вярно, тогава тя ще се скапе още по-рано от периода на валидност. Така, да вземем за пример, някои козметични артикули не се предлага да се оставят на тъмни и топли места.

Мит № 8: Водоустойчивата серпантина може да се употребява всекидневно.

Всъщност: Нашият съвет е, че в случай че нямате нужда да ползвате водоустойчивата серпантина, ползвайте елементарната. В края на деня ще ви трябват доста повече старания, с цел да премахнете тази серпантина, а несъразмерното триене на очите ще направи миглите по-слаби и чупливи.

Мит № 9: Овлажняващият крем може елементарно да се размени с база.

Всъщност базата изравнява кожата на лицето. Освен това козметиката, нанесена върху базата, ще има по-дълготраен резултат.

Мит № 10: Коректорът (консилерът) би трябвало да се ползва преди да си сложите декор дьо загар.

Всъщност: Напротив, целесъобразно е първо да нанесете основата, а по-късно да маскирате останалите недостатъци с коректор. По този метод не употребявате продукта повече от нужното и гримът ви ще бъде по-малко тежък.

Мит № 11: Фон дьо тенът скапва кожата.

Всъщност: Съвременните тонални артикули съдържат доста потребни съставки, слънцезащитни филтри и съставни елементи, които защищават кожата от неподходящи условия на околната среда, както и я подхранват и овлажняват през целия ден. Важно е единствено да изберете артикул, който е подобаващ за вашия вид кожа.

Мит № 12: Нюансът на веждите би трябвало да е с 2 нюанса по-тъмен от цвета на косата.

Всъщност: Това е правилно единствено в случай че имате руса коса. Брюнетките би трябвало да заобикалят тъмните вежди: те вършат лицето по-грубо.

Мит № 13: За да уголемите устните, би трябвало да ги контурирате отвън линията им.

Всъщност: Тази техника е добре да се употребява за фотосесии, в живота, уголемените по този метод устни наподобяват неестествено. Опитайте се да нанесете светли блестящи сенки или пудра върху горната джука и ярък емайл в центъра на долната джука. Благодарение на играта на светлината устните ще наподобяват по-големи.

Мит № 14: Тъмната очна линия усилва очите.

Всъщност: тъмната очна линия в стила smoky eyes в действителност прави очите по-изразителни, само че необятните черни стрелки основават резултата на надълбоко сложени очи и вследствие на това очите наподобяват по-малки.

Мит № 15: Фон дьо тенът не би трябвало да се ползва върху зоната към очите.

Всъщност: Тониращите артикули на новото потомство не съдържат алкохол, затова, не изсушават кожата. Те могат да се ползват върху зоната към очите без да акцентират дребните бръчки.

Мит № 16: Сините сенки са демоде.

Всъщност: Сините, тюркоазените и лазурните нюанси на сенките са на мода. Ако нанесете сини сенки напълно върху преносимия клепач, тогава сложете черна очна линия върху сенките – това ще разреди визията ви и ще ви придаде сексапил.

Източник: apetiten.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР