Съвременните методи за създаване на компютърни холографски изображения изискват непрекъснати

...
Съвременните методи за създаване на компютърни холографски изображения изискват непрекъснати
Коментари Харесай

Предложен е съвсем нов революционен метод за създаване на триизмерни холограми

Съвременните способи за основаване на компютърни холографски изображения изискват непрекъснати калкулации, които усилват сложността и цената на технологията. Иновативният способ за основаване на компютърни холограми, създаден от китайски експерти, употребява дифракционен модел, основан на двойни лещи, който доста понижава ненужните изчислителни разноски. Същевременно той поддържа доста високо качество на триизмерната визуализация.

Екип от учени от Шанхайския университет за просвета и технологии показа нов способ за основаване на компютърно генерирани холограми. Изследването е оповестено в списание Advanced Photonics Nexus. Те базират метода си на дифракционния модел на така наречен двойна леща на Ломан. Това им разрешава бързо да синтезират триизмерни изображения посредством едноетапно пресмятане на противоположното разпространяване, написа EurekAlert. Чрез въвеждане на особено създадена виртуална цифрова фазова модулация в двойните лещи (събирателни лещи, срязани на половина по диаметъра) откривателите постигнали висока акуратност при реконструирането на триизмерни подиуми с вярно разбиране на дълбочината.

Важността на това проучване се състои във опцията да се направи софтуерна гражданска война в региона на холографските екрани, като се предложи практическо решение за генериране на холограми в действително време. За разлика от обичайните способи, чието развиване е възпрепятствано от лимитираната изчислителна мощ на компютрите, препоръчаният метод обезпечава задоволителна скорост. По този метод се реализира гладко консолидиране на холограмите в другите приложения, изискващи триизмерна визуализация.

За да потвърдят успеваемостта на своя способ, учените организираха поредност от симулации и опити, които демонстрираха опцията за основаване на реалистични триизмерни холографски екрани. При това със напълно тъкмо обрисуване на дълбочината.
Като цяло проучването е обещаваща стъпка към появяването на ефикасна и рентабилна компютърна визуализация на триизмерни изображения. Тя е лишена от рестриктивните мерки на обичайните способи.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР