Съвременни условия за спорт на открито ще бъдат осигурени за

...
Съвременни условия за спорт на открито ще бъдат осигурени за
Коментари Харесай

Над 69 000 ученици от 132 училища ще спортуват на нови площадки

Съвременни условия за спорт навън ще бъдат обезпечени за над 69 000 възпитаници, учащи се в 132 учебни заведения в страната, оповестиха от МОН.

В 72 от тях следва да бъдат построени нови спортни площадки със профилирана настилка, а в останалите 60 съществуващите стадиони ще бъдат главно ремонтирани. За задачата държавното управление отпусна 15 млн. лв. по Програмата за създаване и главен ремонт на спортни площадки в държавните и общинските учебни заведения.

12 701 518 лв. се дават на 77 общини. С тях ще бъдат построени нови спортни площадки в 60 общински учебни заведения, а в други 50 площадките ще бъдат главно ремонтирани. 2 060 593 лв. се отпускат и за 20 държавни учебни заведения, финансирани от Министерството на образованието и науката. В половината от тях ще бъдат построени нови спортни площадки, а в останалите 10 следва ремонт на съществуващите. 237 889 лв. са обезпечени и за Министерството на културата. Те ще бъдат употребявани за строителство на площадки за спорт в две държавни учебни заведения.

Целта на програмата е възстановяване на спортната просвета на учениците посредством създаване, разширение и модернизиране въз основата на учебните заведения. С нейното осъществяване ще се подобрят изискванията за осъществяване на образователните часове по физическо образование навън, както и на спортни действия отвън образователния проект.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР