Съвременната медицина е направила големи крачки през последните години, а

...
Съвременната медицина е направила големи крачки през последните години, а
Коментари Харесай

Д-р Ненчо Кондов от Велико Търново: Лазерите са идеални за работа в урологичната практика

 doktor1  doktor2
Съвременната медицина е направила огромни крачки през последните години, а напредъкът й включвал необятно внедряване на лазерите и лазерните техники в ежедневната урологична процедура. Специално образование в тази област мина и известният за великотърновци и района уролог доктор Ненчо Кондов. Специалистът взе участие в Четвъртия мастър клас за приложението на лазерните технологии в урологията на Европейското учебно заведение по урология и отделът за Uro-Technology (ESUT) на EAU, която се организира в Барселона /Испания/.

“Лазерите са повсеместен инструмент. Те са идеални за робата в урологичната процедура и най-много за „ недостъпните “ със скалпел и ръката на хирурга места в човешкото тяло. Процедурите са по-малко инвазивни, постоянно се характеризира с понижено време за хоспитализация и по-стабилни резултати”, изяснява доктор Кондов.

Участието му в Четвъртия мастър клас на Европейското учебно заведение по урология (ESU) разрешило да научи детайлности и да види на процедура потреблението на необятен кръг модерни лазерни системи, което е незаменимо за личната му клинична процедура. Внедряването на лазерите и лазерните техники в ежедневната урологична процедура не е оригиналност и за България, безапелационен е експертът. Лазер ползват в лекуването за камъни в бъбреците, доброкачествени тумори на простатата, тумори на пикочния мехур. Ценното в образованието е, че експертите получават умения по какъв начин да избират идеалният метод за лекуване според от съответния пациент, което свежда до най-малко следващи възможни затруднения.

Двудневното образование в Барселона е срещнало доктор Кондов с негови сътрудници от Испания, Гърция, Германия, Франция, Италия, Литва и други Всички те с изключение на лекции на специалисти и включване в интерактивната полемики са „ взели участие “ в авансово записани интервенции и хирургия „ онлайн “, за да добият реалистично знание за приложението на лазерите и лазерните технологии в клиничната процедура. Живата хирургия била извършена в един от водещите европейски хирургически центрове за даване на профилирани медицински грижи по урология, нефрология и андрология – Hospital Fundació Puigvert.
Припомняме, че урологът взе участие и в Първия мастър клас за перкутанна нефролитотомия при уролитиаза /съвременен едноскопски способ за разтрошаване и премахване на формирани камъни в бъбрека при бъбречнокаменна болест/ на Европейската асоциация по урология и Секцията по урологични проучвания към нея. Двудневния конгрес събра светилата на урологията от Стария континент в Патра /Гърция/ през есента на 2017 година
Делниците на доктор Ненчо Кондов минават в Университетската профилирана болница за интензивно лекуване по онкология в столицата, но два пъти в месеца той преглежда, диагностира, лекува и съветва пациенти в „ ДКЦ – 1 Велико Търново ” ЕООД.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР