Съвместното учение на службите на Пътна полиция, Единна спасителна служба,

...
Съвместното учение на службите на Пътна полиция, Единна спасителна служба,
Коментари Харесай

Пожарникари от Видин демонстрираха как се спасяват пострадали хора при катастрофа

Съвместното обучение на службите на Пътна полиция, Единна избавителна работа, Пожарна сигурност и отбрана на популацията, Центъра за незабавна здравна помощ, Българския червен кръст, както и неправителствени организации, свързани с сигурността на придвижването, следиха заместник-кметът по устройство на територията и развиване на инфраструктурата в Общината Светослав Скорчев и заместител регионалният шеф Лъчезар Попиванов, осведомиха от Община Видин.
Инициативата, на която участваха възпитаници, представители на институции и жители, се организира на кръстовището край крепостта „ Баба Вида “, където беше симулирано тежко ПТП, с четирима потърпевши, двама от които – в неспособност да излязат от автомобила. След подаден сигнал на незабавния телефон 112 първи на мястото на произшествието дойдоха коли за спешна помощ на Центъра за незабавна здравна помощ, пътна полиция контролира придвижването, а три екипа на Регионалната дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ направиха аварийно-спасителни действия, като сложиха водопроводна линия, при положение на пожар, и извадиха тежко ранените. В занятието участваха и четирима доброволци от Община Видин, които съпроводиха леко потърпевшите до пункт на БЧК и им оказаха психосоциална помощ. Специализиран автомобил на Пътна помощ извози авариралите транспортни средства, а пожарникарите разчистиха мястото на случая.
Симулативната обстановка е във връзка 5 декември – Международният ден на доброволеца и цели да ревизира синхронната работа на обособените служби, които имат отношение към пътнотранспортния травматизъм. Това се прави в отговор на инструкции от страна на Държавната организация „ Безопасност на придвижването по пътищата “, прегледани на съвещание на Областната комисия по сигурност за предприемане на дейности за попречване на катастрофи на пътя.
С оглед обезопасяване на региона, където се организира интервенцията, беше основана краткотрайна организация за прекосяване на моторни транспортни средства.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР