Съвместното командване на НАТО за поддръжка и съдействие (JSEC), което

...
Съвместното командване на НАТО за поддръжка и съдействие (JSEC), което
Коментари Харесай

Financial Times: НАТО планира при конфликт да разположи сили в цяла Европа

Съвместното командване на НАТО за поддръжка и подпомагане (JSEC), което е команден център на алианса от 2018 година и е основано в южния немски град Улм, създава проекти за разполагане на силите на НАТО в цяла Европа и укрепването им при положение на спор, написа Financial Times, базирайки се на публични лица.

Този развой ще се основава на опита, който западните военни ще придобият от военното обучение Steadfast Defender. Основният му стадий стартира на 1 февруари и ще продължи до 31 май. Най-голямото военно обучение от времето на Студената война, включващо над 90 000 бойци, симулира огромен спор в източната част на НАТО.

Според чиновник на английското военно разузнаване, представен от FT, „ живеем в в действителност рискови времена и във време, когато огромен спор е по-вероятен от всеки път в новата история. “ Едно такова предизвестие бяха думите на датския министър на защитата Троелс Поулсен на 9 февруари, че спор сред Русия и НАТО може да възникне в границите на три до пет години. Министърът сподели, че не вижда опасност за самата страна, само че съгласно него НАТО може да се сблъска с хибридни офанзиви. На 15 февруари, съгласно изданието, английският министър на защитата Грант Шапс сподели: „ Знаем, че съперниците постоянно търсят нови способи за водене на война. Ето за какво би трябвало да бъдем нащрек. "
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР