Съвместното изявление на руския президент Владимир Путин и американският му

...
Съвместното изявление на руския президент Владимир Путин и американският му
Коментари Харесай

Антонов: Срещата между Путин и Тръмп в Дананг е обнадеждаваща


Съвместното изказване на съветския президент Владимир Путин и американският му сътрудник Доналд Тръмп от 11 ноември всява оптимизъм, съобщи съветският дипломат във Вашингтон Анатолий Антонов в диалог с публицисти.

"Контактите сред двамата наши президенти, документите, които бяха утвърдени от тях в Дананг внасят оптимизъм", означи той. По негови думи документите "кратко и ясно подчертават", че Русия и Съединени американски щати имат "общи цели и общи задачи".

"Ние можем да работим заедно", убеден бе Антонов.

БГНЕС напомня, че на 11 ноември американският президент и съветският му сътрудник Владимир Путин организираха диалози в границите на срещата на високо ниво на организацията Азиатско-тихоокеанско икономическо съдействие в Дананг, Виетнам. Двамата одобриха взаимно изказване за Сирия, подкрепено от съветския външен министър Сергей Лавров и от държавния секретар на Съединени американски щати Рекс Тилерсън. Те потвърдиха значимостта на съществуването на зони на деескалация в конфликтната страна.

По време на срещата Путин сподели на Тръмп, че не се е намесвал на изборите в Съединени американски щати. Американският държавен глава сподели, че съветският президент отхвърля изказванията за интервенция "всеки път", когато двамата се срещнат, добавяйки, че неговият сътрудник наподобява "много обиден" от непрекъснатите обвинявания. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР