Съвместно обучение на кметове, кметски наместници и специалисти „Административно обслужване

...
Съвместно обучение на кметове, кметски наместници и специалисти „Административно обслужване
Коментари Харесай

Община Мездра проведе обучение на кметове, наместници и специалисти „АОН“ /снимки/

Съвместно образование на кметове, кметски наместници и експерти „ Административно обслужване на популацията “ („ АОН “) организира Община Мездра, оповестиха от локалната администрация.
Директорът на Дирекция „ Местни доходи, ГРАО “ Пепа Христова инструктира присъстващите по отношение на работата с програмния артикул „ Матеус “ - обединен програмен продукт за обработка на локални налози и такси, създаден от „ Информационно обслужване “ АД по поръчка на Министерството на финансите, който разрешава елементарно администриране и поддържане на указател на жителите, указател и обработка на документи и заявления, отговорности и заплащания, осчетоводяване и отчетна активност.
Христина Петкова, юрист „ Правно-нормативно обслужване “, напомни на селските кметове какви са техните отговорности по отношение на връчването на известия, призовки и правосъдни бумаги по реда на Административнопроцесуалния кодекс, Гражданско процесуалния кодекс, Наказателно-процесуалния кодекс и Данъчно-осигурителния процесуален кодекс.
Велислава Илиева, гл. специалист „ Кабинет - съгласуваност управителен личен състав, Кметства, Общинска администрация и взаимоотношение с Общински съвет и държавни институции “, направи уточнения по отношение на даването на административни услуги по Закона за нотариусите и нотариалната активност и по Закона за гражданската регистрация.
Кметовете и кметските наместници бяха осведомени със Заповед №125/ 02.03.2022 година на кмета на общината, с която се задължават в избран период да извършат инвентаризация в съответното обитаемо място на животновъдните обекти „ персонално стопанство “ (тип „ заден двор “) за развъждане на селскостопански животни.
Кметът Иван Аспарухов и заместник-кметът „ Стратегическо обмисляне, устройство на територията и инфраструктурни планове “ инж. Николинка Кътовска дискутираха със селските кметове кои обекти ще бъдат включени в Инвестиционната стратегия от Бюдежет 2022 на Община Мездра.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР