Съвместните усилия на Община Пловдив и Областната дирекция на МВР

...
Съвместните усилия на Община Пловдив и Областната дирекция на МВР
Коментари Харесай

Намалява броят на загиналите, ранените и на тежките катастрофи в Пловдив

Съвместните старания на Община Пловдив и Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи за сигурност на придвижването дават съответни резултати макар непрекъснатото нарастване на колите в града под тепетата. Това регистрираха участниците в последното за годината съвещание на Общинската комисия по сигурност на придвижването по пътищата, което се организира в сряда. В поддръжка на този извод от Пътна полиция изнесоха съответни числа.

От 1 януари 2017 година досега в Пловдив са регистрирани 1411 пътно-транспортни катастрофи, което е с 889 по-малко в съпоставяне със същия интервал на 2016 година, когато ПТП-та са 2300. Тежките произшествия пък са 353 с 13 починали и 414 ранени, като и тук наклонността е към понижаване. С 56 по-малко са ПТП-а спрямо 2016 година, броят на починалите – с петима, а на ранените – с 57. Като съществени аргументи за пътно-транспортните катастрофи специалистите показаха погрешно държание на водачите на МПС-та по отношение на пешеходците и несъобразената скорост. Именно против тези аргументи ще бъдат ориентирани взаимните старания на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи и Община Пловдив и през 2018 година.

„ Продължаваме с работата по създаване на повдигнати пешеходни пътеки и осветяването им. Предстои да бъдат закупени и инсталирани две стационарни камери за засичане на скорост “, съобщи зам.-кметът по превоза и ръководител на Общинската комисия по сигурност на придвижване инж. Златин Велев. Той уточни, че и през 2018 година в бюджета ще бъдат заложени средства за закупуване за потребностите на Пътна полиция на бързи тестери за наркотични субстанции за усилване на контрола против водачите, които сядат зад кормилото след приложимост на опиати.

Изнесените от Пътна полиция-Пловдив данни сочат още, че ПТП-тата в кръстовищата в града под тепетата са намалели съвсем три пъти спрямо 2016 година До момента те са 330 против 908 за 2016 година, а като съществена причина за тази позитивна смяна бяха посочени новите светофарни уредби в Пловдив.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР