Съвместните усилия на екипи от университетите в Дънди и Оксфорд

...
Съвместните усилия на екипи от университетите в Дънди и Оксфорд
Коментари Харесай

Ще има ли скоро ваксина срещу псориазис?


Съвместните старания на екипи от университетите в Дънди и Оксфорд може напълно скоро да доведат до създаване на ваксина против псориазис .

Проучването, провеждано от двата екипа, е безспорен образец за истинността на изказванието, че задачата оправдава средствата. За да разработят средство, което сполучливо профилактира псориатичните кожни проблеми при индивида, учените комбинират съставките на ваксина срещу тетанус с съставни елементи от структурата на характерен вирус, който нападна главно краставиците. Установено е, че дружно тези съставни елементи повлияват удобно механизмите, водещи до образуване на псориатични плаки по кожата.

За момента комбинираният артикул демонстрира обнадеждаващи резултати по повод модулирането на имунната система и отбраната от автоимунни болести като псориазис. Според учените работата по доусъвършенстването на получения артикул може да докара до създаване на първата ефикасна ваксина против псориазис.

Като автоимунно заболяване , псориазисът се отключва вследствие неправилната реакция на имунната система по отношение на вътрешни за организма структури, които тя разпознава като болестотворни сътрудници. Типичните за псориазиса възпалителни кожни проблеми са резултат точно от реакцията на имунната система по отношение на клетките на кожата. Атакувайки личните за организма клетъчни структури имуннта система ускорява синтезата на провъзпалителни фактори, така наречен цитокини .

Свързани публикации.. Фототерапия оказва помощ при псориазис 0 Псориазис – намира се във всяка възраст 0 Инжекции против псориазис - деяние и странични резултати 0

Един от тях, прочут като интерлевкин 17 , се смята за съществена причина за възпалителните процеси в кожата. Учените откриват, че в случай че се обезпечи задоволително количество антитела против интерлевкин 17, ще се реализира по-траен надзор върху псориазиса в 2 аспекта – ще се удължи интервала на ремисия на признаците и ще се понижи доста тежестта на кожните проблеми при обостряне на болестта.

Лабораторните проби с разработвания сега смесен артикул демонстрират, че той може да подсигури и двата резултата. Установено е, че действието му е по-позитивно при възрастни хора, заради обстоятелството, че имунната система е по - зряла и предстои на по-успешно моделиране и надзор. Тази специфичност е обнадеждаваща, защото най-голяма част от пациентите с псориазис са възрастни хора на възраст 40-50 години.

Очакванията са, че в случаите, когато се ползва като ваксина против псориазис, продуктът ще може да се ползва еднократно. Когато се употребява за допълващо лекуване на болестта обаче, ще се постанова да се употребява всеки месец, защото наличието на антитела срещи интерлевкин 17 може да обезпечи задоволителен резултат в рамките единствено на 30 дни.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР