Съвместни екипи от Община Сливен и полицията ще провеждат разяснителна

...
Съвместни екипи от Община Сливен и полицията ще провеждат разяснителна
Коментари Харесай

Общината и полицията в Сливен ще проведат кампания сред стопаните на домашни кучета

Съвместни екипи от Община Сливен и полицията ще организират разяснителна акция измежду стопаните на домашни кучета за това къде и по какъв метод могат да разхождат домашните си любимци и да ги пускат за свободно придвижване. Решението бе взето на среща при заместник-кмета Румен Иванов, оповестиха от Община Сливен.

Местата, неразрешени за свободно стартиране на кучета, са регламентирани в член 28 от Наредбата за публичния ред в Oбщина Сливен. Там са регламентирани и местата, където не може да се влиза с домашните любимци и нужните атрибути, с които би трябвало да бъдат извеждани на разходка те.

Повод за работната среща са сигнали от майки, постъпили в Община Сливен за кучета от огромни породи, пуснати на публични места без каишка, мотив и намордник. Присъстващите на срещата се сплотиха към това, че рискът за жителите и най-много за децата би трябвало да бъде редуциран до най-малко. Затова разяснителната акция ще бъде последвана от обходи на взаимни екипи, които ще съблюдават за съблюдаване на наредбите за разходки и стартиране на домашните любимци.

На срещата участваха началникът на РУ- Сливен гл. инсп. Димитър Кикьов, ст. инсп. Сава Петров, шеф група „ Териториална полиция “, Гергана Савова- началник- отдел „ Общинска стопанска система “, юрисконсултът от Община Сливен Михаела Стойчева и доктор Деница Данчева от отдел „ Екология “.

От Община Сливен приканват жителите да разхождат домашните си любимци на разрешените за това места с каишка и мотив, а за огромните породи, и с намордник. Общинските специалисти напомнят и това, че в Сливен има построена площадка за свободно стартиране на кучета и тя се намира на юг от парк „ Юнак “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР