Съвместна работна група между Република България и Държавата Израел ще

...
Съвместна работна група между Република България и Държавата Израел ще
Коментари Харесай

България проучва възможностите за бъдещи доставки на природен газ от Израел

Съвместна работна група сред Република България и Държавата Израел ще преглежда въпросите от съвместен интерес в региона на енергетиката.

Сред тях са отбраната на енергийната инфраструктура против физически, електромагнитни и киберзаплахи; изследването на разновидности за бъдещи доставки на природен газ от Държавата Израел към Република България, както и към други страни; изследването и добива на природен газ и други въглеводородни енергийни запаси.

Това планува планът на Меморандум за съдействие в региона на енергетиката сред отрасловите министерства на двете страни, утвърден от държавното управление на днешното му съвещание.

Чрез създаване на междусистемни връзки със прилежащите страни и съответно - газовият интерконектор Гърция-България, страната ни ще има опция за бъдещи доставки на тръбен и на полутечен природен газ, в това число от Държавата Израел.Според документа страните следва да предизвикват бизнеса от двете страни да уголемява вложенията и търговията в енергийния бранш.

Задълбочаването на двустранното съдействие сред Република България и Държавата Израел в региона на енергетиката се обуславя от целите на нашата страна за диверсификация на източниците и маршрутите за доставка на природен газ. България преглежда Източното Средиземноморие и Държавата Израел като евентуален източник на природен газ в осъществяване на тези приорирети.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР