Съвместна лятна обучителна програма по социално предприемачество започват неправителствените организации

...
Съвместна лятна обучителна програма по социално предприемачество започват неправителствените организации
Коментари Харесай

Reach for Change започва лятна обучителна програма по социално предприемачество за възпитаниците на „Заедно в час”

Съвместна лятна обучителна стратегия по обществено предприемачество стартират неправителствените организации Reach for Change България и “Заедно в час ”. Програмата е предопределена за възпитаниците на “Заедно в час ”, които имат интерес в областта на общественото предприемачество, и цели да развие в допълнение знанията, уменията и потенциала на участниците да осъществят своите хрумвания като сполучливи бизнеси със обществена идея.

 
Първото образование от програмата се организира в събота, 23 юни, като на него участваха 15 души. Те се срещнаха с дефинициите и същността на общественото предприемачество през разнообразни образци и споделен опит от лекторите Юрий Вълковски – изпълнителен шеф на фондация Reach for Change България и Христина Попова - Програмен управител на фондацията. Обучението ще продължи още пет седмици, като включва разнообразни модули, които обгръщат главните тематики, свързани с развиването на сполучливи планове от сферата на общественото предприемачество. Сред тях са насърчаване на идея, бизнес моделиране и набиране на средства.
 
Обучителната стратегия е създадена на база на опита на Reach for Change България, които всяка година поддържат едни от най-успешните български планове в областта на общественото предприемачество посредством състезанието ПРОМЯНАТА, проведен в партньорство с Нова Броудкастинг Груп. Проекти на ученици на стратегия “Заедно в час ” са измежду достигалите до финалните стадии на състезанието: победител в първото издание на ПРОМЯНАТА през 2014 година е “Враца Софтуер Общество ” на Емилиян Кадийски, а измежду подкрепените в Акселератора на ПРОМЯНАТА са “Игрици.бг ” на Станимира Христова, “Училищни чудеса ” на Александра Иванова и Йоана Савова, “Лятна Старт Академия ” на Милена Димитрова, Елица Генева и Десислава Стоянова.

 
Лятната обучителната стратегия е продължение и надграждане на дългогодишното партньорство сред “Заедно в час ” и Reach for Change.
 
Основна цел на “Заедно в час ” е да поддържа мощно стимулирани и способни хора да работят за триумфа на всяко дете в България - първо като станат учители за две години на учениците с най-голяма потребност от поддръжка, а по-късно да продължат да работят за обезпечаване качествено обучение на всяко дете през разнообразни професионални пътища. Това включва и развиване в областта на общественото предприемачество, като към този момент има редица сполучливи образци в тази посока на ученици на стратегия “Заедно в час ”.-->

 
“Опитът в учебно заведение оказва помощ на участниците да се срещнат с провокациите в действителна среда и да генерират хрумвания за тяхното решение ”, споделя Екатерина Янкова, началник “Обучения и алумни ” в “Заедно в час ”. И прибавя, че през взаимното образование с Reach for Change България “Заедно в час ” желае да поддържа участниците в програмата си с на практика познания по какъв начин да трансфорат концепциите си в сполучливи и устойчиви планове с позитивен резултат върху учениците и общностите, в които те живеят.
 
“Създаването на взаимна обучителна стратегия със " Заедно в час " е чудесна опция да споделим опита и методологията си с по-широк кръг от започващи обществени бизнесмени в региона на образованието. Вярваме, че работата с участниците в програмата ще докара до положителна смяна за децата в България ”, описа Христина Попова, Програмен управител на Reach for Change България.
 Reach for Change
За “Заедно в час ”
“Заедно в час ” е неправителствена организация, която работи за обезпечаването на еднакъв достъп до качествено обучение на всяко дете в България, без значение от обитаемото място, в което живее, учебното заведение, в което учи, етническия му генезис и социално-икономическото състояние на родителите. Организацията притегля и деликатно сортира стимулирани и опитни експерти с високи достижения от разнообразни сфери. В рамките на двугодишна стратегия за професионално и лидерско развиване те получават целеустремено образование и поддръжка да работят като учители на възпитаници от уязвими общности в учебни заведения в цялата страна. Организацията построява мощна общественост от сегашни учители, ученици и основни сътрудници от всички браншове, с цел да подкрепи дълготрайно достъпа до качествено обучение на всяко българско дете. Мнозинството от възпитаниците на програмата остават интензивно ангажирани в областта на образованието, като се развиват в разнообразни кариерни пътеки - учебно водачество, обществено предприемачество, обществени политики и други “Заедно в час ” е основана по самодейност и с финансовата поддръжка на Фондация „ Америка за България “ и е част от световната мрежа за еднакъв достъп до качествено обучение Teach For All.
 
За Reach for Chang България
Reach for Change e интернационална фондация, която има посланичество в още 16 страни от Европа, Азия и Африка. Мисията на фондацията е да открие изключителни обществени бизнесмени и да им помогне да развият нововъведения, които да усъвършенстват живота на децата и младежите в огромен мащаб. В България Reach for Change оперира от 2014 година, когато стартира да провежда в партньорство с Нова Броудкастинг Груп годишния конкурс за обществени бизнесмени ПРОМЯНАТА. Селектираните в състезанието обществени бизнесмени стават част от Инкубатора на ПРОМЯНАТА за интервал от най-малко една година, където получават поддръжка под формата на в началото финансиране, образования и съвещания за стратегическо обмисляне, бизнес менторство, медийна поддръжка и достъп до мрежа от обществени бизнесмени в България и чужбина. За четирите години от началото на самодейността подкрепените в ПРОМЯНАТА обществени бизнесмени са помогнали на съвсем 36 000 деца и младежи от над 120 обитаеми места в България. Reach for Change България провежда годишно и Академия за обществени бизнесмени от 2016 година насам. Академията е платена интензивна обучителна стратегия, която предлага на практика познания, принадлежности и контакти за хора, които желаят да започват собствен личен обществен бизнес.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР