Съвместимост и популярност са факторите за романтична връзка, съобщи ЮПИ,

...
Съвместимост и популярност са факторите за романтична връзка, съобщи ЮПИ,
Коментари Харесай

Разкриха кои са ключовите факторите за романтична връзка

Съвместимост и известност са факторите за сантиментална връзка, заяви Юнайтед прес интеренешънъл, базирайки се на психическо проучване, направено от Калифорнийския университет, написа Българска телеграфна агенция.

Александър Бакстър, създател на изследването, споделя, че въпреки съвместимостта да е оценена като основен фактор за започване на сантиментална връзка, психолозите са сюрпризирани от връзката ѝ с другия фактор – известността. 

Изследването на университета е обхванало общо 6600 участници. 550 участници в така наречен бързи срещи са споделили усещанията си и ползите по отношение на евентуални сътрудници. 

Описани са три фактора за интерес към започване на връзка: селективност, известност и съгласуемост.

" Ако харесваме някого, тъй като всички останали го харесват, това е известност ", споделя Бакстър. " Ако обаче известността на обекта няма значение, това е съгласуемост ".

В последна сметка психолозите обобщават, че и известността, и съвместимостта са основни за пораждане на сантиментален интерес при бързите срещи. " Популярността несъмнено е фактор ", споделя Александър Бакстър.

Първите усещания са значими, само че не те са решаващи за по-нататъшно развиване, споделя Пепър Шуорц, професор по социология във Вашингтонския университет.

Изследването е оповестено в изданието „ Протоколи на Американската национална академия на науките ".
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР