Съвместен проект усъвършенства роуминга между клетъчни и Wi-Fi 6E мрежи

...
Коментари Харесай

Тестваха „първата в света“ комбинация от Wi-Fi 6E и OpenRoaming


Съвместен план усъвършенства роуминга сред клетъчни и Wi-Fi 6E мрежи (снимка: CC0 Public Domain)

Алиансът за безжични широколентови връзки (WBA) разгласи, че е провел сполучливо тест на Wi-Fi 6E в огромен академични кампус в Европа, включващ технологията OpenRoaming.

Проектиран да разреши безпроблемно прекачване сред клетъчни и Wi-Fi мрежи, протоколът OpenRoaming беше разгласен за първи път през 2020 година и пуснат за комерсиална приложимост година по-късно. Базира се на общ набор от стандарти за превъзмогване на „ пропастта “ сред клетъчните мрежи и Wi-Fi.

OpenRoaming предлага на потребителите безпроблемна съгласуваност, до момента в който се движат в границите на покритието на разнообразни мрежи – клетъчни и Wi-Fi, съчетавайки удобството на мобилния роуминг с Wi-Fi 6 съгласуваност. Toвa разрешава на устройствата да се свързват към Wi-Fi мрежи автоматизирано и несъмнено, без потребителят да се логва повече от един път.
още по темата
Днес OpenRoaming към този момент е разполагаем във версия 3 и може да направи роуминга по-лесен от всеки път. Би трябвало това да спести стотици часове правно и административно време, обвързвано с определяне на съглашения за споразумяване на роуминг условия.

Изпитанието, с което WBA се похвали, е извършено в Политехническия институт във Визеу (IPV), Португалия. Там технологията разрешава на студенти, учители и други консуматори в кампуса да се свързват автоматизирано към високоскоростна, сигурна, операторска мрежа от клас Wi-Fi 6, където и да се намират, на закрито и навън, без да страдат от спирания на безжичната мрежова връзка.

WBA разказва сполучливия тест като „ крайъгълен камък към цялостно внедряване “, което ще даде на преподавателите и студентите нови благоприятни условия за взаимоотношение с онлайн запаси за обучение. Изпитанието е осъществено взаимно от IPV и Extreme Networks, Broadcom, Intel и Samsung.

Тестът обгръща огромно многообразие от сюжети на потребление на видео с интензивна честотна лента и сензитивност към инертност в среда с висока компактност, да вземем за пример отдалечено преподаване с HD видео в класната стая и едновременен достъп на учениците до HD и 8K видеоклипове за отдалечено образование.

Технологията поддържа бързо прекачване при роуминг сред мобилни и Wi-Fi мрежи, позволявайки на потребителите да останат свързани, до момента в който се движат в и отвън кампуса, без да усетят промени в продуктивността, без значение какъв брой консуматори са в мрежата.

За тестването Extreme е разположила четири от своите точки за достъп AP4000 Wi-Fi 6E в кампуса, покривайки 1400 квадратни метра, употребявани от IPV за хостване на събития в кампуса. Broadcom, Intel и Samsung са дали преносими компютри, смарт телефони и таблети с 6E чипсети за осъществяване на тестванията.

Отчетена е оптималната скорост на евакуиране от 1,7 Gbps по време на тестването. Според участниците в плана, триумфът значи, че в бъдеще ще стане допустимо за университети и институти като IPV да разширят своите стратегии за хибридно образование.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР