Съвкупност от емоции и провокации на камерна сцена на Народния

...
Съвкупност от емоции и провокации на камерна сцена на Народния
Коментари Харесай

Емоции и провокации в премиерното представление в Спускане от връх Морган

Съвкупност от страсти и провокации на камерна сцена на Народния спектакъл в премиерната постановката " Спускане от връх Морган ". Представлението е по режисурата на Николай Ламбрев и по драматургия на Артър Милър.

" Спускане от връх Морган " или търсене в дълбините на съзнанието и спомените, където постоянно се крият отговорите на въпросите, които си слагаме в бъдещето.
Николай Ламбрев, режисьор: " Възможно ли е човек да бъде благополучен, когато наруши статуквото на живота, което системата дефинира като закон на съществуването, тъй като светът се движи постоянно с маската на лицемерието. " Параскева Джукелова, актриса - в ролята на Тео Фелт: " Говорим на феновете посредством умните думи, които един създател е написал. "
Именно фамозният американски създател Артър Милър, чиято драматургия предизвика атьорите и насочва фена към търсенето на полезностите в живота и конфликта сред двуличие, обич, независимост и благополучие.
Николай Ламбрев: " Един мъж катастрофира и на свиждането се появяват две съпруги с две деца и се оказва, че нито едната знае за единия брак, нито другата. Появата на текста беше провокация за мен. "
Провокация, която е отправена и към феновете - да не се самозабравяме, а да развиваме личността си, да станем от мекото кресло на задоволството си и да се поглеждаме в огледалото, с цел да се замисляме за полезностите на времето.
Параскева Джукелова: " Всеки може да припознае себе си в избран миг от живота си. "
Николай Ламбрев: " Да предизвикаме всеки, когато е самичък пред себе си, пред нощите, преди заспиване. "
Ева Тепавичарова: " Най-хубавото в спектакъла е, че не съди и не се пробва да дава оценки. "
Валентин Ганев, артист - в ролята на Лаймън Фелт: " Едно зрелище е мозайка от доста детайли, съвкупности и хора. Добрата драматургия не се занимава с нищо, което не се случва в действителния живот. "
Реалният живот и сцената. Пред тях постоянно е подложен въпросът за любовта - като тази, която може да бъде споделена или разграничена сред две женски сърца от едно мъжко увлечение.
Параскева Джукелова: " Когато обичаш по какъв начин би трябвало да се държиш с хората, които обичаш, дали да ги лъжеш, или да си прям до болежка. "
Илияна Коджабашева, актриса - в ролята на Леа Фелт: " В любовта няма разсъдък и тя може да предизвика храброст, от която да пристигна още повече обич. "
Ева Тепавичарова: " Когато става въпрос за обич, тъй като ние описваме любовна история, постоянно има две страни на монетата. "
Двойнственият метод на живот и тайнствеността. Какво и какъв брой дълго можем да крием от най-близките си и по какъв начин в един миг можем да се озовем в невъзможност. За всичко това и изхода от тежките обстановки можете да се замислете, като се спуснете от връх Морган на 29 април или на 10 и 25 май.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР