Съвкупният капитал на 26-те руски доларови милиардери се е увеличил

...
Съвкупният капитал на 26-те руски доларови милиардери се е увеличил
Коментари Харесай

Кои са най-богатите руснаци

Съвкупният капитал на 26-те съветски доларови милиардери се е нараснал с 22.5 милиарда $ от началото на годината. Това сочат оповестените от организация „ Блумбърг “ данни.

В ГАЛЕРИЯТА ВИЖТЕ НАЙ-БОГАТИТЕ РУСНАЦИ

На първо място измежду съветските милиардери съгласно всекидневно обновявания рейтинг Bloomberg Billionaires Index е главният акционер на "Северстал " Алексей Мордашов. Неговото положение възлиза на 19,5 милиарда $, като за миналите 10 месеца го е нараснал с 59,8 млн. $. Той е на 44-то място в общия рейтинг на милиардерите, които са 500.

Russia's richest man, steel tycoon Alexey Mordashov, says his favorite book is "Good to Great " https://t.co/rnOI9HoShQ pic.twitter.com/hLJ3e2hSNf
— Bloomberg Wealth (@wealth) February 15, 2018
Над 90% от руснаците считат, че има олигарси

Това са най-богатите рускини

Класацията на Forbes за 2018 година го класира на второ място след Владимир Лисин.

На първото място съгласно "Блумбърг " е Джеф Безос с капитал от 141 милиарда $.

Amazon към този момент разпознава лицата на хора в помощ на полицията

Безос построява часовник за 10 000 години напред

10 малко известни обстоятелството за Amazon

Втората позиция за богат руснак и 45-та в общата е ръководителят на съвета на шефовете на металургичния комбинат в Новолипецк Владимир Лисин, чийто капитал възлиза на 16.6 милиарда $, отбелязвайки растеж от началото на годината с 3.44 милиарда $.

Според класацията на Forbes за 2018 година Лисин е преди всичко измежду руснаците с 19,1 милиарда $.

На трето място в съветската ранглиста и на 52-ро в общата е съветският милиардер – президент на „ Интеррос “ и ръководител на управителния съвет на „ Норилски никел “ Владимир Потатин. Неговото положение се е нараснало от началото на годината с 34,6 млн. $ и към днешна дата е 18.5 милиарда $.

Жените на съветските милиардери, които могат да са им внучки

На 73-о място в класацията и четвърто е Андрей Мелниченко с 15,4 милиарда. Мелниченко е най-големият акционер в EuroChem, производител на торове района на Европа, Близкия Изток и Африка. Той също по този начин има най-голямата част от Суек, най-големият съветски снабдител на термични въглища. Мелниченко има още много.

Той е женен за някогашния сръбски модел Александра, от която има едно дете.

Как наподобява арестуваната яхта на съветския милиардер

Ето кои са най-богатите съветски олигарси

Къде живеят богаташите от златното потомство на Русия

Дъщерите на съветските олигарси

Виктор Векселберг е на няколко позиции след него и има 15,2 милиарда $. Векселберг е ръководител на капиталовата група Renova, която има дял в най-големия производител на алуминий в Русия. Дружеството, основано в Бахамите, също има акции в производителите на съоръжение Sulzer и Oerlikon. Той има районни летища в Русия и продаде 12,5% от съветското петролно дружество за 7 милиарда $ през 2013 година

Вагит Алекперов с 14,8 милиарда е идващия в класацията. Алекперов е ръководител на Лукойл, производител на 2% от международния нефт. Компанията, учредена в Москва, наброява повече от 100 000 души и има доходи от 93,9 милиарда през 2017 година Алекперов има 25% от капитала на IFD Kapital, вложител в енергетиката, строителството и медиите.

На 85-о място е Алишер Усманов - с 14,2 милиарда Узманов има 48% от USM Holdings, основана в Британските Вирджински острови, която управлява Metalloinvest, най-големият производител на желязна руда в Русия, и компанията за мобилни телефони MegaFon. Той също по този начин е вложил в Alibaba, Airbnb, JD.Com и Spotify, който е притежател на футболния тим на Арсенал във Англия и управлява Комерсант, съветски вестник.

На 95-о място е Роман Абрамович с 13,9 милиарда Абрамович е най-големият акционер на Evraz, вторият по величина производител на стомана в Русия. Той има дялове в "Норилск Никел ", вторият по величина производител на никел в света, и в Лондонския футболен клуб "Челси ". Той е построил благосъстоянието си от дивиденти и продажби на приватизирани активи, добити от някогашния Съветски съюз, в това число Sibneft и Aeroflot.

Защо богаташите бягат от Русия

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още любопитно наличие последвайте страницата ни в Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР