Съветниците от временната комисия за изработване на правилника за работа

...
Съветниците от временната комисия за изработване на правилника за работа
Коментари Харесай

Проявиха разум! Съветниците от Благоевград се отказаха от заплата 2100 лева... Запазват досегашните си възнаграждения-1300 лв.

Съветниците от краткотрайната комисия за разработване на правилника за работа на общински съвет Благоевград трансформираха скандалното си предложение за увеличение на заплатите си и взеха ново решение- заплатите им да останат както до в този момент -25% от възнаграждението на ОБС ръководителя, която е 90% от заплатата на кмета,или към 6 000 лева. Това бе разисквано и решено на съвещание на комисията, след среща на съветниците с градоначалника Методи Байкушев.

Какво им е споделил кметът, та трансформираха решението е неразбираемо, само че очевидно са били уверени, че на фона на необятно прокламираната финансова рецесия в общината сходно искане е неприемливо. Припомняме, че предлагането за нарастването и заплата от 2100 лв. провокира всеобщо неодобрение и бе необятно подложено на критика от обществеността в Благоевград. Новият устав ще бъде гласуван на идната сесия на общински съвет.

П. Петров

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР