Съветниците от групата на ВМРО в Общинския съвет на Пловдив

...
Съветниците от групата на ВМРО в Общинския съвет на Пловдив
Коментари Харесай

Кой е виновен за изтървани пари от ЕС за училище?

Съветниците от групата на Вътрешна македонска революционна организация в Общинския съвет на Пловдив насочиха публично запитване до зам.-кмета по обучение Стефан Стоянов кой основава суматоха с новата постройка на ОУ „ Драган Манчов “ посредством клюки за уволнения на учители и личен състав и кой е виновен за изтървано европейско финансиране.

Ето цялостният текст:

ПИТАНЕ
НА ППГОС „ ВМРО-БНД “ В ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ГР. ПЛОВДИВ
ДО Г-Н СТЕФАН СТОЯНОВ, ЗАМ.КМЕТ НА ОБЩИНА ПЛОВДИВ
ОТНОСНО: ЗАГУБЕНО ЕВРОПЕЙСКО ФИНАНСИРАНЕ НА ДЕЙНОСТИ Пожарна охрана ИЗГРАЖДАНЕ НА Народоосвободителна въстаническа армия СГРАДА НА ОУ „ ДРАГАН МАНЧОВ “
Уважаеми господин Стоянов,
От медиите разбрахме, че сте сюрпризиран от взетото решение на Общински съвет гр. Пловдив да не гласоподава кандидатстването на община Пловдив с план по Плана за възобновяване и развиване за създаване на нова постройка на главно учебно заведение „ Драган Манчов “.
По тематиката с построяването на новата постройка на ОУ „ Драган Манчов “, се натрупа доста публично неодобрение, индуцирано от играта със страховете на родители, деца и учители. В резултат на всичко това градът ни загуби финансиране за 12,5 милиона лв., което е голям изтърван късмет за града ни, като следва жителите на Пловдив да схванат истината и хората, виновни директно за това, да понесат своята отговорност.
В този смисъл, за изясняване на цялостната картина по проблема откъм обстоятелства и условия, в качеството ви на отраслов заместник-кмет, кои то би трябвало да дава отговор точно за тези политики на общината, свързани с общинското обучение, насочваме няколко съответни въпроса към Вас:
1. Имате ли информация за желание от страна на община Пловдив да закрива главно учебно заведение “Драган Манчов ”?
2. Имате ли информация за желание от страна на Регионален инспекторат по образованието в гр. Пловдив да закрива главно учебно заведение “Драган Манчов ”?
3. Имате ли информация за желание от страна на Министерство на образованието и науката да закрива главно учебно заведение “Драган Манчов ”?
4. Имате ли желание персонално вие като отраслов заместник-кмет и знаете ли за някои различен виновен орган, кои то да има желание да редуцира или уволнява учебен личен състав и членове на управлението в главно учебно заведение “Драган Манчов ”?
5. Иман ли е поради теренът до хотел “ЕсПиЕс ”, избран за нова постройка на Математическата гимназия, да бъде включен за правенето на плана, по кои то община Пловдив кандидатства?
6. Позволява ли програмата, по която община Пловдив щеше да кандидатства, да се изисква по-малко процентно съфинансиране и по-голямо процентно самоучастие по плана?
7. Кои е виновен за представянето на плана, по метод и във тип, показан като част от проекторешението на сесията на Общински съвет?
8. Имате ли направен отчет от представителите на вашата администрация по отношение на неприемането на плана за кандидатстване?
9. Вие наясно ли сте с претекстовете и аргументите, заради които общинските съветници не поддържаха проекторешението Ви?
Уважаеми господин Стоянов, опитваме се вътрешно да си разбираем този неуместен абсурд, на кои то градът ни стана очевидец, а точно да няма нито един човек в града ни, кои то да не желае да имаме нови учебни заведения в гр. Пловдив, а в същото време да загубим финансиране в размер на 12,5 милиона целево за реализирането на точно подобен план. Интересен и неразбираем е опитът отговорността за изгубеното финансиране да бъде прехвърляна върху общинските съветници на Общински съвет гр. Пловдив.
В тази връзка настояваме за бърз и прецизен отговор на поставените от нас въпроси на идната сесия на Общински съвет, с цел да може въпросът да бъде навреме обяснен и да схванат пловдивчани чия е виновността и отговорността за изгубеното европеи ско финансиране.
С почитание, ППГОС „ ВМРО-БНД “
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР