Съветниците на американската Агенция за контрол на храните и лекарствата

...
Съветниците на американската Агенция за контрол на храните и лекарствата
Коментари Харесай

В САЩ разрешиха ваксинирането на най-малките деца срещу COVID-19

Съветниците на американската Агенция за надзор на храните и медикаментите (FDA) единомислещо предложиха организацията да позволи потреблението на имунизациите против КОВИД-19 на " Модерна " и " Пфайзер/БиоНТек " за милиони от най-малките деца в Съединени американски щати, съобщи dnes.bg.

Препаратът на " Модерна " е за деца на възраст от 6 месеца до 5 години, а на " Пфайзер/БиоНТек " - от 6 месеца до 4 години.
Становището на специалистите е значима стъпка към опцията за ваксиниране на децата под петгодишна възраст, за които до момента в Съединени американски щати не се оферираше ваксина против новия ковид. Става дума за към 18 милиона деца.

Очаква се скоро организацията да утвърди слагането на ваксини против коронавирус и за най-малките. След това рекомендациите си за потребление на препаратите в тази възрастова група ще дадат американските Центрове за надзор и предварителна защита на болесттите. Ако целият развой по регулацията мине безпрепятствено, първите дози ще са налични още идната седмица.

В Съединени американски щати доста родители желаят да имунизират децата си, само че не е ясно какъв брой огромен ще е ползата към тези ваксини. Препаратът на " Пфайзер/БиоНТек " бе позволен през октомври за децата от 5 до 11 години, само че единствено 29 на 100 от децата от тази група са изцяло имунизирани против коронавирус, отбелязва Ройтерс.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР