Съветници на американския президент по националната сигурност са го призовали

...
Съветници на американския президент по националната сигурност са го призовали
Коментари Харесай

Съветвали Тръмп да не поздравява Путин, но той не ги послушал

Съветници на американския президент по националната сигурност са го призовали да не поздравява съветския си сътрудник Владимир Путин за успеха на президентските избори, само че той не взел под внимание тези апели и го сторил. Това написа американският в. " Вашингтон поуст ", базирайки се на публични лица, осведомени със наличието на телефонния диалог сред двамата държавни ръководители.

Уточнява се, че в инструкциите, получени от Тръмп, са били надписани с основни букви " НЕ ПОЗДРАВЯВАЙ ". Освен това съветниците му са го призовали да осъди неотдавнашното отравяне в британския град Солсбъри на някогашния полковник от ГРУ Сергей Скрипал и щерка му.

Британските управляващи настояват, че Русия е забъркана в тази ситуация, като Москва изрично отхвърля.

След като беседва с Путин, Тръмп съобщи пред публицисти, че е поздравил Путин за успеха му и са разискали редица въпроси, в това число надзор над въоръженията и обстановката в Сирия и Северна Корея.

Тръмп също по този начин разгласи готовността си скоро да се срещне с съветския си сътрудник. По думите на прессекретаря на Белия дом Сара Сандърс, двамата президенти не са обсъждали случая със Скрипал.

Американският сенатор Джон Маккейн остро разкритикува Тръмп за поздравленията към Путин. По думите му, " американският президент не работи като водач на свободния свят, поздравявайки диктатори със спечелването на подправени избори ". /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР