Съветникът по правните въпроси на президента Румен Радев, Крум Зарков

...
Съветникът по правните въпроси на президента Румен Радев, Крум Зарков
Коментари Харесай

Крум Зарков за момичето, обезобразено с макетно ножче: Това момиче плаща вината на други за бездействие

Съветникът по правните въпроси на президента Румен Радев, Крум Зарков разяснява в ефира на Нова тв казусът с обезобразеното с макетно ножче 18-годишно момиче от Стара Загора. Зарков акцентира, че това не е единственият случай.
„ Промени в наказателния кодекс може да има, само че първо би трябвало да има схващане. Защото това момиче заплаща виновността на други – за безучастие, за отказани промени, за измама по тези тематики ”, съобщи Зарков.
Зарков съобщи, че се надява причинителят на това закононарушение да си получи заслуженото:
„ Виждам, че органите стартират да си правят работата. Гневен съм, че всякога се случва едно и също. Утре тази история ще отшуми, ще имаме отново спор в Народното събрание и там ще се наслушаме още веднъж на следващата порция „ нелепости “, добави Зарков.
Според него с цел да е качествена конституционната смяна, тя би трябвало да е премислена:
„ Някой може ли да ми изясни какъв е казусът със служебните държавни управления и с какво конституционалистите от конституционното болшинство не са съгласни с един институт, който доста пъти се наложи да вади страната от рецесия ”, съобщи някогашният правосъден министър във връзка препоръчаните промени в Конституцията, импортирани от депутати от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи.
Зарков съобщи, че служебното държавно управление като институция е належащо с цел да организира и провежда изборите, при положение на рецесия:
„ Когато нашата парламентарна република е в рецесия, за къс интервал от време би трябвало политически неутрално държавно управление да провежда и организира изборите. Една конституция е добра, когато не разрешава безредие. Със сегашните промени има риск, когато сме в обстановка на рецесия, тя да не може да бъде решена ”, изясни Зарков.
Зарков цитира еврокомисаря Дидие Рейндерс за препоръчаните промени в законите: „ доста е хубаво, че имате закони, още по-добре ще е да ги прилагате ”.
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР