Съветникът по националната сигурност на САЩ Джейк Съливан заяви, че

...
Съветникът по националната сигурност на САЩ Джейк Съливан заяви, че
Коментари Харесай

САЩ изпращат оръжия на Украйна "всеки ден"

Съветникът по националната сигурност на Съединени американски щати Джейк Съливан съобщи, че Вашингтон се стреми да извърши листата с оръжия на Украйна, с цел да подсигурява, че Киев разполага с всичко належащо, с цел да отблъсне Русия и да поддържа задачата на Съединени американски щати за намаляване и уединяване на Москва.

" Ние вършим всичко допустимо като Съединени американски щати, работим непрекъснато, с цел да доставим нашите лични оръжия и да организираме и координираме доставката на оръжия от доста други страни, тъй че Украйна да има това, от което се нуждае ", съобщи Съливан в неделя в изявление за NBC News. " Оръжията идват всеки ден, в това число и през днешния ден. "

 

 

Съливан означи, че той и Марк Мили, ръководител на Съвета на началник-щабовете, са провели двучасов телефонен диалог с висши украински представители на защитата, с цел да обсъдят оръжейните системи, които Киев търси. Съединени американски щати работят по този лист допустимо най-бързо, " с цел да получат Украйна това, от което се нуждае, с цел да укрепи позициите си на бойното поле и на масата за договаряния ", съобщи съветникът по сигурността.

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР