Съветникът по националната сигурност на САЩ Джейк Съливан не пожела

...
Съветникът по националната сигурност на САЩ Джейк Съливан не пожела
Коментари Харесай

САЩ: Крим е Украйна, но украинците решават

Съветникът по националната сигурност на Съединени американски щати Джейк Съливан не пожела да каже дали администрацията на Байдън би подкрепила Украйна , в случай че тя реши, че успеха против Русия изисква връщането на Крим.

" Това, което в последна сметка ще се случи с Крим, в подтекста на тази война и нейното развиване, е нещо, което украинците дефинира т ", утвърди и досегашната позиция на Съединени американски щати Съливан пред CNN.

Съветникът отхвърли да дава отговор на хипотетични въпроси и уточни прагматичната позиция - " украинците водят контранастъпление на изток и на юг, за което. И ние го вършим. "

На въпрос какъв брой обаче ще продължи тази война, Съливан отговори: " Войната е непредсказуема . "
 Блинкън: Крим е алена линия за Путин
Блинкън: Крим е алена линия за Путин

Той се притеснява от по-широк съветски отговор на опитите за неговото завладяване

Държавният департамент на Съединени американски щати също удостовери, че " Крим е Украйна " , и в изказване на представителя Нед Прайс във връзка деветгодишнината от окупацията на територията от Русия.

" Съединените щати не признават и в никакъв случай няма да признаят анексирането на полуострова от страна на Русия ", съобщи Прайс и " завземането на Крим от Русия през 2014 година е очевидно нарушаване на интернационалното право и на суверенитета и териториалната целокупност на Украйна ".
 Зеленски: Без Крим няма мир
Зеленски: Без Крим няма мир

Путин не се е отказал да превземе Киев

В днешния ден, който в Украйна се отбелязва като Ден на съпротивата против окупацията на Крим и Севастопол , Володимир Зеленски още веднъж даде обещание да върне " украинското знаме във всяко кътче на Украйна " и напомни, че " съветската експанзия е почнала с Крим " преди девет години.

И заместник-началникът на Службата за военно разузнаване Вадим Скибицки акцентира на днешния ден, че  - в това число черноморския полуостров Крим, който е анексиран от Русия от 2014 г .
 Пентагонът не чака Украйна да си върне Крим в близко бъдеще
Пентагонът не чака Украйна да си върне Крим в близко бъдеще

Секретен брифинг в Конгреса на САЩ
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР