Съветникът по националната сигурност на Белия дом Джейк Съливан каза,

...
Съветникът по националната сигурност на Белия дом Джейк Съливан каза,
Коментари Харесай

Съливан: САЩ не изключват възможността да ударят Иран

Съветникът по националната сигурност на Белия дом Джейк Съливан сподели, че Съединени американски щати не изключват опцията да ударят Иран, като уточни, че предстоят още набези против ислямистки бойци в района, заяви.

" Ще бъдат подхванати още дейности в отговор на... трагичната гибел на тримата смели американски военнослужещи ", уточни Съливан в предаването " Тази седмица " на телевизия Ей Би Си, визирайки удара с дрон в Йордания в края на предишния месец, при който починаха трима американски бойци.

" Трябва да се подготвим за всяка непредвидена обстановка ", добави той.

" И бих споделил единствено, от позиция на Техеран, че в случай че решат да отговорят непосредствено на Съединени американски щати, ще получат бърз и корав отговор от нас ", акцентира съветникът по националната сигурност на Белия дом.

В телевизионното предаване " Среща с пресата " на телевизия Ен Би Си, запитан за Иран, Съливан отговори: " Няма да встъпвам в детайлности за това, което сме отсъдили в изгода или изключили от позиция на военни дейности ".

" Президентът е решен да отвърне със мощ на офанзивите против нашия народ. Президентът също по този начин не търси по-широка война в Близкия изток ", означи съветникът по националната сигурност на Белия дом.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР