Съветникът по националната сигурност Джон Болтън е отменил планирано пътуване

...
Съветникът по националната сигурност Джон Болтън е отменил планирано пътуване
Коментари Харесай

Съветникът по национална сигурност на САЩ отмени пътуването си до Южна Корея

Съветникът по националната сигурност Джон Болтън е отменил планувано пътешестване до Южна Корея, поради продължаващата политическа рецесия във Венецуела, написа електронното издание на американския вестник The Hill.

 © БГНЕС
Говорител на Националния съвет за сигурност сподели пред CNN в събота, че Болтън няма да предприеме плануваното си пътешестване идната седмица в Южна Корея, с цел да " се концентрира върху събития във Венецуела ". Говорителят добави, че Болтън въпреки всичко ще участва на идната среща на върха сред президента Тръмп и Ким Чен-ун в Ханой, Виетнам.

" Посланик Болтън анулира пътуването си до Република Корея, с цел да се концентрира върху събитията във Венецуела ", сподели Гарет Маркиз.

Ескалиращата политическа рецесия във Венецуела доближи нова кулминационна точка в петък, откакто двама коренни поданици бяха убити от венецуелски военни сили на един от граничните пунктове на страната с Бразилия.

 Кризата във Венецуела: Жертви и ранени по границата с Бразилия Кризата във Венецуела: Жертви и ранени по границата с Бразилия
Най-малко двама души бяха убити, а десетки ранени след конфликти сред военни и жители по границата с Бразилия. От през вчерашния ден тя е затворена. Самопровъзгл...

Венецуела е обхваната от огромни митинги в опит да е окаже напън върху президента Николас Мадуро да се отдръпна, написа изданието. Промяната в проектите на Болтън идва тъкмо преди плануваната среща сред Тръмп и севернокорейския водач Ким Чен-ун идната седмица, отдадена на денуклеаризацията на Корейския полуостров.

Смята се, че тази среща включва диалог на четири очи сред двамата водачи, до момента в който представители на Белия дом настояват, че общият формат ще бъде сходен на миналогодишната среща в Сингапур. " По формат ще бъде сходно на това, което видяхте предишния юни в Сингапур ", съобщи старши чиновник на администрацията.

" Ще има опция двамата водачи да се срещнат един с различен, да обядват дружно и да се включат в разширени срещи на съответните делегации. "
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР