Съветникът на вътрешния министър Вадим Денисенко обясни, че Виктор Медведчук

...
Съветникът на вътрешния министър Вадим Денисенко обясни, че Виктор Медведчук
Коментари Харесай

Украинското МВР иска първо съд за `кума на Путин` и после размяна за пленници |

Съветникът на вътрешния министър Вадим Денисенко изясни, че Виктор Медведчук първо би трябвало да даде показания и за предпочитане е да получи присъда , заяви УНИАН. 

Украинският президент Владимир Зеленски предложи замяна на арестувания `кум на Путин` и народен представител Медведчук против украинските пандизчии, държани в Русия.

" Когато приказваме за Медведчук, в действителност би било вярно да създадем две неща: като най-малко да го накараме да даде избрани показания, тъй като той разполага с голямо количество информация за това кой и на кого е давал пари. В оптималната степен беше идеално да се организира правосъден развой допустимо най-бързо ", цитира Денисенко Канал 24.

Според съветника на министъра по-късно Медведчук би трябвало да бъде сменен, само че " това би трябвало да стане, когато той се откаже от своите " изяви ", прецизира Денисенко.

Вчера Володимир, че Виктор Медведчук е арестуван вследствие на специфична интервенция и пусна фотография на " кума " с белезници. По-късно украинският държавен глава предложи на Русия замяна.

Медведчук е обвинен в държавна измяна по две наказателни каузи. На 12 май 2021 година на депутата е връчено обвиняване в държавна измяна и нарушение на законите и обичаите на войната по дело за разхищаване на национални запаси в окупирания Крим, откриване на държавна загадка и осъществяване на подривна активност против Украйна.

През октомври същата година Медведчук е обвинен в държавна измяна и подкрепяне на тероризма по така наречен " дело за въглища ". Става дума за следствие против незаконна скица за доставка на въглища от краткотрайно окупираните територии и подкрепяне на терористичните организации в Луганската национална република и ДНР от страна на група украински жители. Правоприлагащите органи стартират да документират активността на Медведчук по " делото за въглищата " още през 2016 година

На 27 февруари 2022 година съветникът на министъра на вътрешните работи Антон Герашченко декларира, че Медведчук е избягал от домакински арест.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР