Съветникът на украинския президент Михаил Подоляк отхвърли вероятността Киев да

...
Съветникът на украинския президент Михаил Подоляк отхвърли вероятността Киев да
Коментари Харесай

Киев за смъртта на Дугина: Нямаме нищо общо

Съветникът на украинския президент Михаил Подоляк отхвърли вероятността Киев да е забъркан във взривяването на автомобила, в който почина съветската журналистка и политолог Дария Дугина.

„ Подчертавам, че Украйна несъмнено няма отношение към това “, цитира думите му украинското електронно издание „ Лига “, съобщи БГНЕС.

Дъщерята на съветския публичен деятел Александър Дугин е починала при гърмеж на кола бомба край Москва

Дъщерята на доближения на съветския президент Владимир Путин Александър Дугин – Дария, беше убита тази нощ, откакто автомобилът, който е карала, се взриви. От съветската прокуратура оповестиха, че убийството на Даря Дугина е планувано авансово и има поръчков темперамент.

Версията за украинска диря в случая беше стартирана от ръководителя на Донецката национална република Денис Пушилин, както и от члена на съвета на военно-гражданската администрация на Запорожка област Владимир Рогов.

Говорителят на съветското външно министерство Мария Захарова съобщи, че в случай че способените органи потвърдят версията, че журналистката и политически анализатор Дария Дугина е била убита от украинци, тогава става въпрос за провеждана от Киев политика на държавен тероризъм. 

Извършители са сложили взривно устройство в колата по време на фестивала „ Традиция “ в Подмосковието, до момента в който автомобилът е бил на паркинг и за никого не е било мъчно да го направи, оповестиха през днешния ден за ТАСС правоохранителните органи.

На фестивала е имало доста посетители, хората са паркирали колите си от двете страни на Звенигородската автомагистрала, където е имението Захарово. Почти целият паркинг е бил цялостен.

Джипът, в който Дугина е отпътувала от фестивала, също е бил там, съобщи Българска телеграфна агенция. При влизане на паркинга не е имало инспекции, тъй че взривното устройство може да е било оставено когато и да е от всеки, като е и станало, сподели източникът на ТАСС.

От органите на реда са споделили, че на входа на имението е имало екип на КАТ, а придвижването е било контролирано от пътни служители на реда. Присъстващите са били проверявани директно преди да влязат на събитието.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР