Съветникът на Румен Радев по отбраната Илия Милушев е викан

...
Съветникът на Румен Радев по отбраната Илия Милушев е викан
Коментари Харесай

Стана ясно кой съветник на Радев е привикан за разпит в прокуратурата след Узунов! Арестуван е за купуване на гласове

Съветникът на Румен Радев по защитата Илия Милушев е викан на разпит в прокуратурата, научи ПИК от източници на „ Дондуков “ 2. В президентството всички са потресени от свадите, които раздират институцията.

Илия Милушев е консултант по защита на Румен Радев от самия старт на мандата му. Според източниците на ПИК той е викан на разпит не по следствието за търговия с въздействие, по което са забъркани секретарят Пламен Узунов и предприемачът Пламен Бобоков, а по друго произвеждане.
То се водело във Военно-окръжна прокуратура, където е бил привикан Милушев. Няма изясненост обаче дали той е индивидът, чиито телефон е иззет от проверяващите за снемане на доказателства. И други секретари, съветници и хора от апарата на "Дондуков " 2 обаче са давали сведения и били викани подред.
За новите двама разпитани разкри нощес в изявление пред Българска национална телевизия персонално основният прокурор Иван Гешев в отговор на обвиняванията, че следствията по аферите на „ Дондуков “ 2 се организират прекомерно очевидно.
„ Има и още двама разпитани съветници на президента тази седмица, само че нищо не сте чули за тях, нали. На единия даже му е взет телефона “, сподели Гешев.

Главният прокурор обаче отхвърли детайлности, защото тече следствие.
ПИК напомня, че в следствие на медията ни още преди година разкрихме, че съветникът по защитата Радев - полковник Илия Милушев, е бил задържан за пазаруване на гласове през 2011 година Има и престъпна регистрация.

Информацията ни бе доказана от Министерство на вътрешните работи. Тя е отразена обществено и в серия медийни изявления от оня интервал.

Става дума за локалните избори през октомври 2011 година, когато Милушев е претендент за общински консултант от РЗС и кандидат-кмет на регион "Младост " от партията на Яне Янев.
На 22 октомври вечерта Илия Милушев е арестуван в столичното 5-о РПУ. Срещу него има подадени тъжби от столичани, на които той е предложил листи, в които е трябвало да попълни данните на петима души, искащи да гласоподават за претенденти за избрана от него партия. Мизата за това била 300 лв..
По данни на ПИК от Милушев са конфискувани изборни описи, както и компютър. Операцията се е водила от бранш "Икономическа полиция ".

Същата вечер от партията на Яне Янев афишират ареста за "политическа кавга ". Зам.-председателят на РЗС Атанас Семов (днес член на Конституционния съд от квотата на президента Радев) идва персонално пред 5-о РПУ да стачкува против ареста на своя съпартиец.
Интересното обаче е, че няколко месеца по-късно управлението на РЗС изключва публично Илия Милушев от редиците на партията по подозрения, че е купувал гласове и е уронил престижа на организацията.
"Да, удостоверявам всичко това. Илия Милушев бе наш член, арестуваха го и след това го изключихме от партията ", разгласи пред ПИК Яне Янев, помолен за коментар по времето, когато публикувахме следствието си.

В момента Илия Милушев наедно с Пламен Узунов са най-близките хора на президента измежду администрацията на "Дондуков " 2. С първия Радев дели и общо минало в армията. Двамата са другари от дълги години като някогашни военни водачи. Смята се, че Милушев даже взе участие в писането на политическите речи на президента и образува мирогледа му по съществени публични тематики.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР