Съветникът на президента Тръмп за националната сигурност Джон Болтън заяви

...
Съветникът на президента Тръмп за националната сигурност Джон Болтън заяви
Коментари Харесай

Руските продажби на оръжие пречат на решаването на конфликта в Нагорни Карабах, заяви съветникът на Тръмп

Съветникът на президента Тръмп за националната сигурност Джон Болтън съобщи в Ереван, че съветските продажби на оръжие на Армения и на Азербайджан затрудняват решаването на спора сред тези две страни за района Нагорни Карабах, съобщи Асошиейтед прес.

Продаването на съветски оръжия и на двете страни "очевидно не способства за решаването на разногласието поради голямото въздействие, което получава Русия и върху двете страни ", сподели Болтън.
Нагорни Карабах е район в Азербайджан, който е под контрола на подкрепяни от Армения етнически арменски сили след края на войната от 1994 година Русия се старае да поддържа другарски връзки и с двете страни, отбелязва АП.

На въпрос дали Съединени американски щати биха преразгледали възбрана върху продажбата на техни оръжия на Армения и Азербайджан, Болтън отговори, че Вашингтон ще изследва въпроса.

"Ние сме американци. Вярваме в конкуренцията като тласък за по-високо качество. Нашето въоръжение е по-добро от съветското във всяко отношение ", сподели Болтън.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР