Съветникът на кабинета на президента на Украйна Алексий Арестович в

...
Съветникът на кабинета на президента на Украйна Алексий Арестович в
Коментари Харесай

Арестович обяви разцепление на въоръжените сили на Украйна

Съветникът на кабинета на президента на Украйна Алексий Арестович в изявление за медиите сподели, че се случва разединение във въоръжените сили на Украйна.

Според него, представен от МК, „ времето на бодри лозунги “ е в предишното и киевските управляващи ще би трябвало да чакат дълго време за контраатака и стабилизиране на обстановката на фронта.

Той напряко съобщи, че в армията на Украйна е почнало „ разединение “, което съгласно него е „ делене на хората “, някои от които морално са отслабнали, „ паднали “ и не могат да се оправят със обстановката, и други, които са подготвени да се борят " до край ".

В отговор на въпрос по кое време е допустима контраатака на фона на доставката на нови оръжия от Запада на Киев, Арестович акцентира, че никой не знае действителните размери и типове оръжия, които ще бъдат предоставени на Украйна, тъй като тази информация е " междудържавна загадка ".

В същото време един от хакерите на групата RaHDIt съобщи, че има съществени различия сред екипа на президента на Украйна Владимир Зеленски и военното командване на Въоръжените сили на Украйна.

В изявление за РИА Новости той сподели, че страните имат разнообразни визии за тактиката и тактиката на военните дейности.

Припомняме, че точно хакерите от тази група съумяха да хакнат 755 уеб страницата на украинското държавно управление при започване на войната, като получиха достъп до класифицирана информация. Те основаха ресурса Nemesis, който съхранява откраднатите данни.

Според източник на медията се оповестява, че военните в избрана обстановка вземат решение да правят отстъпка, само че ОПУ стои твърдо на позицията, че не би трябвало да се отдръпват никога.

Той също по този начин уточни, че украинската страна губи доста жива мощ в борби, което не прибавя известност на управляващите.

Например, навременното оттегляне от Мариупол би избавило войските на Националната армия и въоръжените сили на Украйна от плен в Азовстал, до момента в който „ политическата воля “ ги принуди да останат, което докара до добре познатия край.

Понякога военната целенасоченост има преимущество пред политическата, само че противоречивите обстановки остават. Така че въоръжените сили на Украйна и ОПУ правят оценка по друг метод хода на интервенциите край Северодонецк и Лисичанск. Военните желаят да изравнят фронта, офисът на Зеленски упорства за продължение на офанзивата поради „ морала “ на останалите военни.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР