Съветникът на Държавния департамент на Съединените щати Дерек Шолей обсъди

...
Съветникът на Държавния департамент на Съединените щати Дерек Шолей обсъди
Коментари Харесай

Дерек Шолей обсъди в София подкрепата за суверенитета на Украйна

Съветникът на Държавния департамент на Съединените щати Дерек Шолей разиска поддръжката за суверенитета и териториалната целокупност на Украйна по време на визитата си в София.

Той бе на посещаване в България начело на делегация от високопоставени публични лица, като част от обиколката си в няколко страни. Целта на визитата бе осъществяване на диалози с сътрудници и съдружници на Съединени американски щати по редица стратегически въпроси.

По време на визитата си в България консултант Шолей се срещна със заместител министър-председателя Асен Василев, с министъра на защитата Стефан Янев и с министъра на външните работи Теодора Генчовска.

По време на диалозите са били разисквани необятен набор от тематики, свързани със стратегическото надграждане на постоянните връзки сред двата народа, усилването на общата сигурност и разцвет, както и продължаването на тясното трансатлантическо взаимоотношение в поддръжка на Украйна.

Посещението на Шолей в София е в продължение на двустранния Стратегически разговор сред България и Съединени американски щати, чието начало беше поставено през януари 2020 година.

Съветник Шолей оцени високо резултатите от своите диалози с представителите на българското държавно управление: „ Приветстваме амбициозния дневен ред на новото българско държавно управление и с подготвеност ще го подкрепим в оправянето с пандемията от COVID-19, корупцията, климатичните промени, енергийната диверсификация и други основни въпроси “.

По време на престоя си в София консултант Шолей имаше опция да прегледа част от богатото културно завещание на София и да се запознае с историята на България.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР