Съветничка на сирийския президент Башар Асад каза, че 6-годишната гражданска

...
Съветничка на сирийския президент Башар Асад каза, че 6-годишната гражданска
Коментари Харесай

Съветничка на Асад: Войната в Сирия достигна "финалната си фаза"

Съветничка на сирийския президент Башар Асад сподели, че 6-годишната революция в страната е към края си и че непознатите страни понижават помощта си за бунтовниците, предава Ройтерс.

Сирийското държавно управление ще даде отпор на всевъзможни " противозаконни сили ", без значение дали те са турски или американски, акцентира Бусейна аш Шаабан пред ливанската телевизия Ал Маядин. Тя означи, че фактът, че Сирия организира обичайния интернационален панаир в Дамаск за първи път от началото на спора, " изпраща сигнал, че войната е завършила и ние сме при започване на пътя към възобновяване ".

Войната, в която починаха стотици хиляди хора, доближи " финалната си фаза ", откакто непознатите сили, които подкрепяха бунтовниците, трансформираха политиката си, сподели Шаабан.

" Така, както разгромихме тероризма, ние ще се борим против всяко нелегално наличие на нашата територия, без значение дали става дума за Съединени американски щати или за Турция, - акцентира Шаабан. - И това е едно от провокациите, пред които ще се надигнем в подобаващия миг и по подобаващия метод ".

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп приключи поддръжката на Централно разузнавателно управление на САЩ за бунтовническите групировки, борещи се за свалянето на сирийския президент, напомня Ройтерс. Турция, която от дълго време е един от основните поддръжници на бунтовниците, също промени целите си и към този момент не си слага за първа цел рухването на Асад от власт, а се пробва да усъвършенства връзките си с Русия и да предотврати кюрдската агресия край своите граници.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР