Съвети за това как да се справим с коктейла от

...
Съвети за това как да се справим с коктейла от
Коментари Харесай

Вирусолог: България е пред пик на грипна епидемия | В момента в страната доминира грип А, а тип Б е много по-малко

Съвети за това по какъв начин да се оправим с " коктейла " от вируси този зимен интервал даде вирусологът проф.Радка Аргирова в " Денят стартира " с Георги Любенов.

Тя за следващ път прикани да не се употребяват антибиотични препарати без да има медицински показания, както и обърна внимание на това, какъв брой е значимо да се вземат своевременни ограничения още при първите признаци.

По думите ѝ за разлика от предходните години, в този момент равновесието сред вирусите е реализирано.

" Тази година се възвръща равновесието сред респираторните вируси. Като към тях прибавям и коронавирус с новите му разновидности ", уточни специалистът.
Все още страната ни не е достигнала заболеваемост, която да премине в " грипна зараза ", само че сме на нейния предел. Най-често наранени от грип А в този момент са дребни деца до 5 години и възрастни хора.

" В момента в България сме пред пик на грипна зараза. В обособените райони има разнообразни измерения в числа. Най-сериозно е ситуацията сега в Пловдив и Габрово ", уточни проф. Радка Аргирова.
Тя посочи, че сега в страната господства грип А, а вид Б е доста по-малко - единствено в 7% от случаите.

" Има, само че е малко. Ние знаем към този момент, че когато се появи грип Б и има огромна заболеваемост отиваме към " опашката " на грипната вълна ", увери вирусологът.
Проф. Аргирова още веднъж подсети какъв брой е значимо, когато се усещаме отпаднали и сме заболели, да носим маски " без да е належащо някой да ни припомня ", да мием постоянно ръцете си и да проветряваме пространствата, в които се намираме.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР