Съвети за пътешественици: Купувайте самолетни билети в неделя, но летете

...
Съвети за пътешественици: Купувайте самолетни билети в неделя, но летете
Коментари Харесай

Съвети за пътешественици: Купувайте самолетни билети в неделя, но летете в сряда


Съвети за пътешественици: Купувайте самолетни билети в неделя, само че летете в сряда. Търсещите най-изгодните предложения за самолетни билети би трябвало да резервират полети в неделя и да летят в сряда.

Проучване на Expedia проучва милиони полети и открива, че резервирането на пътешестване в последния ден от седмицата може да понижи цената на билета с до 15 %.
За съпоставяне, в случай че го купите в петък,
полетът ви може да е по-скъп с към 5 %, защото цените порастват поради планиращите в последния миг почивка за уикенда.

Анализаторите откриват още, че тези, които възнамеряват пътуването си в сряда, спрямо неделя или понеделник, икономисват до 15 % при вътрешни полети и 10 % при интернационалните пътувания.
Експертите предлагат още билет да
се резервира най-малко един месец авансово, когато става дума за пътувания в Съединени американски щати.

Най-добрият интервал за закупуване на билети за полети, реализирани навътре в Щатите, е сред 28 и 35 дни преди те да бъдат осъществени.

Ако резервирате билети сред три и половина и шест месеца авансово за пътешестване в Съединени американски щати,
обаче ще платите повече.
При интернационалните пътувания специалистите предлагат да се резервират полети най-малко шест месеца авансово – което може да спести на пасажерите 10 % по отношение на тези, които купуват в границите на два месеца преди пътуването.
Добре е да избирате и „ непикови “ дати,
както и пътувания в разгара на лятото.

Съветите на специалистите идват на фона на повече от 30- процентно повишаване на вътрешните полети в Съединени американски щати през последната година. Международните полети пък са с цели 200 % по-скъпи, сочат данни на Американската автомобилна асоциация.
Ръстът в цените е налице, макар спада
в стандартите. Според данни на Daily Mail от предишния месец, закъсненията са достигнали десетгодишен връх.
Данни от платформа за следене на
полети демонстрират, че шокиращите 21.4 % от полетите през последната година са закъснели приблизително с 50 минути. Проблемът ще се задълбочи това лято, защото се чака голям растеж в пътуванията.

Заетите в авиационната промишленост понижиха на половина по време на пандемията, а с отпадането на рестриктивните мерки се оказа, че фирмите не могат да назначат задоволително личен състав, с цел да се оправят със скока в търсенето.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР