Съвети за освежаване на въздуха и премахване на лоша миризма

...
Съвети за освежаване на въздуха и премахване на лоша миризма
Коментари Харесай

Премахване на лоша миризма от вкъщи – лесни и практични съвети

 унищожаване на неприятна миризма

Съвети за ободряване на въздуха и унищожаване на неприятна миризма от вкъщи

Неприятните миризми могат бързо да създадат дома ви необщителен и некомфортен. Независимо дали се дължи на миризми от готвене, миризми на домашни любимци, миризми на мухъл или други източници, премахването на неприятните миризми е от значително значение за основаването на свежо и привлекателно жилищно пространство. За благополучие има ефикасни способи да се справите с неприятните миризми и да накарате дома си да мирише на чисто и свежо.

В тази публикация ще ви покажем няколко евтини трика с, които ще измененията миризмата в и да освежите въздуха дома си за малко пари.

Как да премахнете неприятните миризми от вкъщи си ?

  • Открийте и елиминирайте източника:

Първата стъпка в премахването на неприятните миризми от вашия дом е да идентифицирате и елиминирате източника на миризмата. Това може да е развалена храна в хладилника, мръсно пране, акцидент с домакински любим или плесенясала зона, породена от плесен или мухъл. След като идентифицирате източника, вземете подобаващи стъпки, с цел да го почистите, дезинфекцирате или премахнете, с цел да премахнете миризмата в основата на повода.

  • Правилно проветрете дома си:

Доброто проветрение е от решаващо значение за попречване на натрупването на миризми в дома ви. Отворете прозорците и вратите, с цел да позволите на свежия външен въздух да циркулира и застоялия вътрешен въздух да излезе. Използвайте изпускателни вентилатори в кухнята и банята, с цел да премахнете миризмите и влагата от готвене. Обмислете потреблението на система за вентилация на цялата къща или пречиствател на въздуха с въглероден филтър, с цел да премахнете миризмите във въздуха.

  • Почистете усърдно:

Редовното разчистване е от значително значение, с цел да поддържате дома си пресен. Редовно почиствайте с прахосмукачка килимите и тапицерията, с цел да отстраните мръсотията, праха и пърхота на домашни любимци, които могат да причинят миризми. Почистете и дезинфекцирайте повърхности, подове и уреди, с цел да премахнете остатъците от храна и разливите, които могат да основат неприятни миризми. Не забравяйте да почистите по-малко явни зони, като кошчета за отпадък, канали и места за изхвърляне на отпадък, които също носят неприятна миризма.

А по какъв начин може да придадете прелестен армот на дома си, без да давате доста пари за скъпи ароматизатори?

  • Сварете малко канела

Канелата способства за много прелестен мирис и хората, които ви дойдат на посетители ще усетят разликата.

  • Лимон и сода за самун

Смесете лимон със сода за самун, с цел да почистите къщата си и я оставете да мирише необикновено. Остава ви необикновен цитрусов мирис, плюс това не употребявате химикали!

  • Направете си лични ароматизатори от билки

Вземете определените от вас билки и ги поставете в пакетчета. Пакетчетата с билки ще поддържат чекмеджетата ви да миришат свежо, което е добре както за вашето долни дрехи, по този начин и за вашите пуловери. Можете също по този начин да поставите пакетчетата в други чекмеджета, шкафове.

  • Направете си сами ароматизатор за стая с плодове

За задачата вземете лимони, портокали или каквито желаете плодове. Добавете билки по ваш избор и борови клончета или каквото поискате. Сложете ги в буркани без капаци и ги поставете на местата, които сметнете за добре.

  • Домашен люляков спрей за стая

Люлякът е прелестен мирис за ободряване на  миризмата в дома. Можете да си го извършите сами като вземете есенция от люляк и няколко цвята и ги сложете във вода. Сложете го в уместно шишенце и пръскайте по няколко пъти дневно. Ще бъдете прелестно сюрпризирани от резултата.

  • Освежител за въздух с лавандула

Лавандулата е толкоз прелестна, успокояваща миризма, ще ви хареса да имате този освежител за въздух, прикрит из къщата! За задачата вземете лавандула и я поставете в приблизително огромен буркан с винт. Скрийте го в някой ъгъл на къщата и го отваряйте за известно време няколко пъти дневно. Ще останете прелестно сюрпризирани от резултата. Това ще съобщи неповторима миризма и уют в дома ви.

Защо е значимо да премахвате неприятните миризми от вкъщи си?

В умозаключение, премахването на неприятните миризми от вашия дом е от значително значение за основаването на приятна среда. Важно е да откриете и елиминирате източника на миризмата, вярно да проветрявате дома си, постоянно да почиствате и дезинфекцирате повърхности, да употребявате естествени абсорбатори и освежители, да премахнете миризмата на цигари и да изхвърляте боклука си постоянно. Това са най-важните и лесни препоръки за унищожаване на неприятна миризма от вкъщи.

Редовното разчистване и стерилизация, в това число по-малко явни зони като кофи за отпадък и канали, може да помогне за премахването на неприятна миризма от места, които нормално не почистваме. Използвайте естествени абсорбери на миризми като сода за самун, въглен, наслойка от кафе или бял оцет и освежете въздуха с естествени аромати от свежи цветя, цитрусови плодове, билки или етерични масла.

Инфо: https://allwomenstalk.com; https://pixabay.com/

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР