Съветът за сигурността при Министерския съвет проведе извънредно заседание във

...
Съветът за сигурността при Министерския съвет проведе извънредно заседание във
Коментари Харесай

Борисов свика извънредно заседание на Съвета за сигурност

Съветът за сигурността при Министерския съвет организира изключително съвещание във връзка със обстановката във Венецуела, оповестиха от държавната пресслужба.

Той се председателстваше от министър-председателя Бойко Борисов, като в него участваха вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева, представители на службите за сигурност и на президента на Република България. Съветът излезе с позиция, че България показва поддръжка за сътрудниците си в Европейския съюз и интернационалната общественост, които признават ръководителя на Националната асамблея на Боливарска република Венецуела Хуан Гуайдо като краткотрайно изпълняващ функционалностите на държавен главас оглед скорошно осъществяване на демократични избори за спокойно разрешаване на рецесията, попречване на филантропична злополука, въздържане на по-нататъшна ескалация на напрежението и допустимо всеобщо принуждение в страната.

„ Република България показва своята взаимност към всички жители на Венецуела, както и към жителите на страните членки на Европейския съюз, които живеят там. Това са над 1 милион души, най-вече от Испания и Португалия – страни, които са надеждни сътрудници на България, за което има редица образци, като последният за това е поддръжката им за българската позиция в отбрана на българските превозвачи и транспортни служащи “, се споделя още в позицията на Съвета за сигурността.

Документът беше подсилен от всички членове на Съвета като се изключи представителите на президента.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР