Съветът за сигурност обмисля примирие в Сирия. То ще е

...
Съветът за сигурност обмисля примирие в Сирия. То ще е
Коментари Харесай

Съветът за сигурност обмисля примирие в Сирия

Съветът за сигурност обмисля помирение в Сирия. То ще е с дълготрайност 30 дни, съобщи " Ройтерс ". Спирането на огъня има филантропични цели - да се даде опция на цивилното население да получи достъп до съществени артикули.

Това се споделя в план на резолюция, препоръчана от Швеция и Кувейт. Тя е била изпратена до 15-те страни-членки. Агенцията се е срещнала с текста посредством свои източници.

Документът се нуждае от 9 гласа " за " и нито едно " срещу " от страните с право на несъгласие - Англия, Китай, Русия, Съединени американски щати и Франция.

Организация на обединените нации към този момент се разгласи за най-малко 1-месечно помирение в разкъсваната от война страна и апелът бе подсилен от Държавния департамент на Съединени американски щати.

Вчера бе оповестена статистика на починалите и ранените от боевете в анклава Източна Гута. Стана ясно, че това е най-кървавата седмица там от 2015 година насам.

Загинали са 229 души, от които най-малко 58 са деца. Ранени са 1500 души.

Анклавът Източна Гута, намиращ се наоколо до столицата Дамаск, е под контрола на бунтовниците.

Франция пък разгласи, че няма сигурни данни за употребен хлор от държавното управление в Сирия при химически офанзиви против цивилни. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР