Съветът за сигурност на ООН трябва да се събере, на

...
Съветът за сигурност на ООН трябва да се събере, на
Коментари Харесай

Илияна Йотова: Съветът за сигурност на ООН трябва да се събере, на прага сме на глобална война в Близкия изток

„ Съветът за сигурност на Организация на обединените нации би трябвало да се събере, на прага сме на световна война в Близкия изток. Това сподели вицепрезидентът Илияна Йотова.

Тя поздрави българските институции за светкавичната реакция през вчерашния ден и за това, че съумяха да приберат много от българите, живеещи в Ливан.

„ Ще бъде направено всичко допустимо сънародниците ни, които желаят да се приберат в България, да го създадат “, добави тя.

„ Авиотрядът имаше подготвеност още през вчерашния ден да тръгне за втори полет, само че има процедури, които би трябвало да бъдат осъществени в посолството в Бейрут. Те вървят към привършване “, сподели по рано министър председателят Димитър Главчев.

Съветът за сигурност на Организация на обединените нации би трябвало да се събере, на прага сме на световна война в Близкия изток

„ 61 са записаните български жители, които имат предпочитание да се приберат.Надяваме се до обяд да се запълни самолета, в случай че не ще предложим на страни членки от Европейския съюз свободни места “, добави Главчев.

Държавата предприе незабавни ограничения и разгласи цялостна готовност за извеждане на българи от Ливан.

Всички наши сънародници, които са изразили предпочитание да изоставен страната, към този момент са разпознати.

Министър-председателят и министърът на външните работи са в непрекъсната връзка поради ескалацията на напрежението в Близкия изток.

Приоритетно се евакуирани фамилиите с деца и уязвимите групи.

От Министерство на външните работи уточнняват, че напътствията на премиера са за цялостна готовност на страната в интерес запазването на живота и здравето на българските жители.

Източник: Българска телеграфна агенция

Още вести четете в: България, Темите на деня За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР