Съветът за сигурност на ООН ще проведе извънредно заседание в

...
Съветът за сигурност на ООН ще проведе извънредно заседание в
Коментари Харесай

Свикват извънредно заседание на Съветът за сигурност на ООН заради Тръмп

Съветът за сигурност на Организация на обединените нации ще организира изключително съвещание в петък. Причината - решението на американския президент Доналд Тръмп да разгласи едностранно Йерусалим за столица на Израел, съобщи Франс прес.

То беше свикано по искане на Боливия, Египет, Италия, Сенегал, Швеция, Уругвай, Франция и Англия.

Анонсът за преместването на американското посолство от Тел Авив в Йерусалим, изработен от президента Доналд Тръмп  предизвика и поредност от отрицателни изявления, само че и вълна от митинги. 

В знак на противоречие с решението му, светлините на коледните дръвчета в два палестински града бяха изгасени. Изключихме лампичките на коледната елха тук, във Витлеем, като обръщение от палестинския народ, от хората на Свещената земя поради срамното решение на расистки настоения американски президент, който счита Йерусалим за столица на Израел, обясни Мунтер Амера за Коледната елха край църквата " Рождество Христово " във Витлеем. 
По-рано пък в символ на признателност към Тръмп, израелското кметство освети стените на Стария град на Ерусалим в алено, бяло и синьо. Кметът Нир Баракат даже пое ангажимент по-късно през днешния ден основният вход на града също ще бъде осветлен в цветовете на Америка и американски флагове да бъдат сложени по огромните улици.
Горди сме с президента Тръмп и приветстваме неговия ход, тъй като това негово изявление изпраща ясно обръщение към целия свят, а имено че Съединените щати и самият Тръмп стоят до Израел и еврейския народ, защото признават историческите връзки сред еврейския народ и Израел с неговата столица си за последните 3 000 години - Йерусалим, акцентира Баракат.
Изказването на Тръмп от Белия дом стана мотив и за митинги през вчерашния ден в региони на йорданската столица Аман, населявани от палестински бежанци. Множество от недоволни се събра и по улиците на град Газа, както и пред постройката на американското посолство в Анкара. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР