Съветът за сигурност на ООН ще проведе извънредно заседание относно

...
Съветът за сигурност на ООН ще проведе извънредно заседание относно
Коментари Харесай

Съветът за сигурност на ООН ще заседава относно кризата в Хаити

Съветът за сигурност на Организация на обединените нации ще организира изключително съвещание по отношение на обхванатата от принуждение Хаити, където мародерски банди заплашват с кървава революция, в случай че отсъстващият министър-председател Ариел Анри не се отдръпна от поста, съобщи Агенция Франс Прес.


Въоръжените групировки, които управляват огромна част от страната, започнаха координирани старания за свалянето на Анри. Летището, пандизите, полицейските сектори и други стратегически обекти в столицата Порт-о-Пренс са обект на набези.

На 4 март авторитетният водач на бандата Джими Черизие предизвести, че актуалният безпорядък ще докара до революция и " геноцид ", в случай че министър-председателят не се отдръпна.


" Ако Ариел Анри не подаде оставка, в случай че интернационалната общественост продължи да го поддържа, ще се насочим напряко към революция, която ще докара до геноцид ", акцентира той.

Анри трябваше да се отдръпна през февруари, само че вместо това се съгласи на съглашение за шерване на властта с опозицията до провеждането на нови избори.


Поне 15 000 души са избягали от най-тежко засегнатите елементи на Порт-о-Пренс, а ръководителят на Организация на обединените нации по правата на индивида Фолкер Тюрк предизвести, че обстановката е " оттатък границите на допустимото ", като тази година в цялата страна са убити 1193 души от бандитско принуждение. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР