Съветът за сигурност на ООН се събра снощи на закрито

...
Съветът за сигурност на ООН се събра снощи на закрито
Коментари Харесай

Заседанието на Съвета за сигурност на ООН за Газа завърши без резултат

Съветът за сигурност на Организация на обединените нации се събра нощес на закрито съвещание, с цел да разиска растящото принуждение в Газа, само че не реализира единодушие по какъв начин да се уреди обстановката, предадоха Франс прес и Асошиейтед прес.

Заседанието бе свикано по искане на Боливия и на Кувейт, който ръководи групата на арабските страни в Съвета.

Палестинският дипломат в Организация на обединените нации Рияд Мансур каз пред публицисти след 50-минутното съвещание, че Съветът е "парализиран и не е съумял да поеме отговорността си ", с цел да постави завършек на насилието.

"Една страна затваря вратата към разискванията ", сподели той за Съединените щати, чиято политика става все по-твърдо произраелска от влизането на Доналд Тръмп в Белия дом.

Поради неналичието на единодушие сред 15-те членове на Съвета, той не направи декларация за рецесията в Газа, отбелязва Агенция Франс Прес.

Посланикът на Израел в Организация на обединените нации Дани Данон сподели преди съвещанието, че страната му няма да одобри апел към двете страни да демонстрират въздържаност. "Едната страна нападна и изстрелва 400 ракети против цивилно население, а другата пази жителите си ", съобщи той.

Кувейтският дипломат Мансур Ал-Отайби сподели пред публицисти: "Не успяхме да намерим решение на обстановката в Газа ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР