Съветът за сигурност на ООН се събра на извънредно заседание

...
Съветът за сигурност на ООН се събра на извънредно заседание
Коментари Харесай

Върховният комисар на ООН за правата на човека осъди насилието в Газа

Съветът за сигурност на Организация на обединените нации се събра на изключително съвещание поради избиването на близо 60 палестинци през вчерашния ден в Ивицата Газа. При конфликтите бяха ранени още 2700 души, а измежду жертвите има и 8-месечно бебе.

Сблъсъците в палестинските територии не стихват.

Върховният комисар на Организация на обединените нации за правата на индивида осъди несъразмерната приложимост на мощ от страна на Израел.„ Използването на смъртоносни оръжия би трябвало да бъде последна, а не първа опция и то единствено когато има непосредствена опасност за живота. Опитите да се приближи, да се повреди или да се премине зелената линия не е съображение за пукотевица на месо”, съобщи Рупърт Колвил, представител на Върховния комисар на Организация на обединените нации за правата на индивида.

Днес се отбелязва Накба – денят на злополуката, в който тъкмо преди 70 години 700 000 араби са погонени от домовете им, с цел да бъде основана еврейската страна. Броят на бежанците и техните потомци по света са над 4 милиона и 700 000 души. Най-възрастните още помнят времето от май 48-а.

Москва разяснява обстановката в района много сдържано. За разлика от турския президент Ердоган, който прокле насилието и даже предложи на израелския дипломат да се прибере за известно време в родината си.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР