Съветът за сигурност на ООН прие с единодушие резолюция за

...
Съветът за сигурност на ООН прие с единодушие резолюция за
Коментари Харесай

Северна Корея в пълна изолация след тежките санкции от ООН

Съветът за сигурност на Организация на обединените нации одобри с единогласие резолюция за нови по-строги наказания против Северна Корея. Те са в отговор на осъществените от Пхенян нови ракетни тествания, оповестиха международните организации, представени от бТВ.

Резолюцията планува експортна възбрана от КНДР на въглища, желязо, желязна руда, олово, оловна руда и морски артикули. Това може да докара до редуциране с една трета от годишния експорт на Пхенян, който в този момент възлиза на 3 милиарда $.

В текста на проекторезолюцията се не разрешава на страните, в които работят севернокорейци, да усилват техния брой. Забранява се също основаването на нови взаимни предприятия с КНДР и спомагателни вложения във към този момент съществуващите.

Санкциите плануват също заледяване на активите и възбрана за пътешестване по отношение на 13 физически лица и предприятия, свързани с нуклеарната и ракетната стратегии на Пхенян.

Съединени американски щати са изготвили първичния текст и са преговаряли по него с Китай в продължение на няколко седмици, отбелязва Асошиейтед прес.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп, който сега е в отпуска в частния си голф клуб в Ню Джърси, приветства новите наказания против Северна Корея. Според него те ще имат " доста огромно финансово въздействие”, съобщи Асошиейтед прес.

" Съветът за сигурност на Организация на обединените нации преди малко утвърди с 15 гласа " за” и нито един " против” наказания против Северна Корея. Китай и Русия гласоподаваха с нас. Много огромно финансово въздействие”, написа Тръмп в " Туитър”.

United Nations Resolution is the single largest economic sanctions package ever on North Korea. Over one billion dollars in cost to N.K.
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 5 август 2017 г.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР