Съветът за сигурност на ООН не успя да попречи на

...
Съветът за сигурност на ООН не успя да попречи на
Коментари Харесай

Гутериш:Съветът за сигурност на ООН не успя да попречи на войната в Украйна

Съветът за сигурност на Организация на обединените нации не съумя да попречи на войната в Украйна или да я приключи, съобщи генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш на конференция в Киев, съобщи Франс прес.

" Съветът за сигурност не съумя да направи това, което беше в негова власт, с цел да попречи и да постави завършек на тази война ", съобщи Гутериш, застанал до украинския президент Володимир Зеленски. Това е " мотив за огромно отчаяние, неодобрение и яд ", добави генералният секретар.

Гутериш добави, че е разискал с украинския държавен глава методите за реализиране на прогрес в евакуацията на хора от завода " Азовстал " в Мариупол, съобщи ТАСС.

Украинската столица Киев беше подложена на обстрел довечера, по време на визитата на Гутериш, оповестява Франс прес. Подпалена е минимум една постройка. Кметът Виталий Кличко удостовери в Телеграм, че са нанесени два удара по квартал на столицата.

По време на визитата си в украинския град Буча, преди да се срещне със Зеленски, Гутериш поддържа следствието на Международния углавен съд за военните закононарушения, осъществени в града, отбелязва ДПА. Важно е всички тези ужасяващи неща да бъдат разследвани подробно и да бъде потърсена сметка на виновните, акцентира генералният секретар на Организация на обединените нации, като прикани Русия да сътрудничи на съда.

Гутериш посети и градовете Бородянка и Ирпин, които също бяха наранени тежко от съветски набези. И в трите града след изтеглянето на съветските войски бяха открити голям брой мъртви цивилни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР