Съветът за сигурност на ООН единодушно одобри резолюция, настояваща за

...
Съветът за сигурност на ООН единодушно одобри резолюция, настояваща за
Коментари Харесай

Съветът за сигурност на ООН настоя с резолюция за 30-дневно спиране на огъня в Сирия

Съветът за сигурност на Организация на обединените нации единомислещо утвърди резолюция, настояваща за 30-дневно преустановяване на огъня в цяла Сирия за доставянето на филантропична помощ и евакуация на заболели и ранени, предадоха Асошиейтед прес и Франс прес.

Приетият текст " изисква всички страни да спрат неотложно военните дейности в Сирия за период от минимум тридесет следващи дни ", откакто през последната седмица при въздушни удари в бунтовническия анклав Източна Гута починаха над 500 души.

Целта е да се обезпечи опция за " доставка на филантропична помощ " на популацията и за " евакуация на тежко болните и ранените ".

Американската непрекъсната представителка в Организация на обединените нации Ники Хейли разкритикува Русия, че е забавила приемането на резолюцията, и съобщи, че е можело да бъдат избавени човешки животи, в случай че тя е била призната по-рано. " Всяка минута, в която Съветът чакаше Русия, човешкото страдалчество ставаше все по-голямо ", сподели тя, написа Българска телеграфна агенция, представени от Бтв. 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР