Съветът за национална сигурност в Москва ще обсъди в присъствието

...
Съветът за национална сигурност в Москва ще обсъди в присъствието
Коментари Харесай

Черноморският ни курорт „Камчия“ може да стане собственост на Русия

Съветът за национална сигурност в Москва ще разиска в наличието на президента Владимир Путин прекосяването на почивния комплекс „ Камчия “ на 25 км южно от Варна в благосъстоятелност на съветската страна. Причината е, че обстановката към този обект „ деградира “ и има даже проблеми със собствеността му, написа dnevnik.bg. Това съобщи външният министър Сергей Лавров по време на чувания в горната камара на съветския парламент. Сенатори зададоха следния въпрос: „ Не е ли време държавното управление за сложи точка в този спор и да сътвори въз основата на „ Камчия “ съветски филантропичен център като съществена задгранична културно-хуманитарна площадка за пробутване на нашите ползи в Европа? “ Съгласен към, че това е неповторим план. Ако приказваме за „ мека мощ “, това е неин съвършен пример в най-позитивен смисъл, отвърна министърът.

Договорът за построяването на Санаторно-оздравителен комплекс „ Камчия “ бе подписан от някогашния министър на обществената политика Емилия Масларова през септември 2008 година и утвърден от държавното управление на Сергей Станишев. СОК Камчия “ е еднолично акционерно сдружение, благосъстоятелност на държавното управление на град Москва. За да улесни реализирането на съветските вложения, тогава Министерският съвет отпусна 7.7 млн. лева за построяването на 10.5 км магистрален тръбопровод. Откриването стана на 9 септември 2010 година с присъединяване на към този момент някогашният кмет на Москва Юрий Лужков и тогавашния министър ръководител Бойко Борисов.

Но още през февруари 2016 година Департаментът по конкурентна политика на Москва разгласи търг за продажба на целия комплекс при първична цена от тогавашния еквивалент на към 66.5 млн. евро. В частта за въпроси и отговори в така наречен Час на държавното управление на 20 декември Лавров изясни пред Съвета на федерацията какво е ситуацията към комплекса край Варна, „ радвал се на колосална известност измежду младежта, спортистите и всички, които желаят да развиват контактите сред хората, жителите на Русия, България и други страни “.

Министърът изясни, че в последно време се били натрупали доста отрицателни трендове към „ Камчия “. „ Редица сгради са затворени, други са дадени чартърен. Не е напълно ясна собствеността, има задължения по заеми, насъбрани са много тревожни фактори. “ След мартенското посещаване на премиера Дмитрий Медведев в България външното министерство на Русия е подготвило ограничения, измежду които и предложение кметството на Москва и държавното управление в лицето на Министерството на образованието да намерят разновидности за промяна на тази благосъстоятелност във федерална и да се обезпечи финансиране от държавния бюджет на Русия. През юни са избрани и периоди, само че бюрократичната машина работи постепенно, добави Лавров.

Той сподели още на сенаторите, че се приготвя разискване на въпроса на оперативно заседание на Съвета за сигурност с присъединяване на премиера и всички ведомства, които могат да оказват помощ за реализирането на тази скица. Под председателството на президента ще подтикваме такова решение и се надявам то да се извърши бързо, тъй като по наша оценка обстановката доста бързо деградира, разясни Лавров.

От въпроса, заложен на държавното управление, се схваща, че схемата за одържавяване на „ Камчия “ е още от 2015 година, а сенаторите се тормозят, че е „ повече от действителна заплахата комплексът да бъде загубен “. Това е първокласна материално-техническа база, която не отстъпва на детския лагер „ Артек “, която може да се употребява като площадка за работа със съотечествениците ни в Европейския съюз, се споделя още в питането към държавното управление.

Инфо: TrafficNews

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР