Съветът за национална сигурност на Белгия заседава днес, съобщиха местни

...
Съветът за национална сигурност на Белгия заседава днес, съобщиха местни
Коментари Харесай

Белгия свика заседание на Съвета за национална сигурност

Съветът за национална сигурност на Белгия заседава през днешния ден, оповестиха локални медии. Отбелязва се, че съвещанието не е изключително, само че наподобява обвързвано с терористичния удар край Москва, зачестилите престрелки в Брюксел и идните избори през юни, предава кореспондентът на Българска телеграфна агенция Николай Желязков.

В навечерието на съвещанието белгийските служби за сигурност оповестиха, че към този момент не се постанова страната да минава в най-висока степен на подготвеност за терористичен удар . Според предварителните упования за срещата е евентуално участниците да обсъдят предложение военни патрули още веднъж да бъдат ситуирани за защита на публични места, както бе направено след атентатите в Брюксел преди осем години. Този път предлагането е обвързвано с престрелките в столицата и други градове в средите на наркоразпространителите.

Съветът ще разиска също ограничения за противопоставяне на дезинформацията и външните опити за интервенция в изборния развой, главно от Русия и Китай. Преди дни локални медии разпространиха за следващ път информация, че представители на белгийската последна десница, чиято поддръжка пораства, са свързани с опити за въздействие в интерес на Китай, както и с съветските шпионски среди. В последните дни белгийските управляващи оповестиха, че като мярка за противопоставяне на опитите за шпионаж и хакерски атаки високопоставените държавни чиновници ще бъдат длъжни да разменят известия единствено през особено създадено за задачата предпазено приложение.

В дневния ред на днешното съвещание е включено също разискване на промени в управленията на въоръжените сили, полицията и разузнаването.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в и, с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР