Съветът за младежка политика в Пазарджик започва нова инициатива -

...
Съветът за младежка политика в Пазарджик започва нова инициатива -
Коментари Харесай

Александър Иванов: Работим с млади хора на възраст от 24...

Съветът за младежка политика в Пазарджик стартира нова самодейност - Social Evenings. Каква е концепцията и към каква група е ориентирана попитахме неговия ръководител Александър Иванов.

- Разкажете ни повече за самодейността!

-Идеята на Social Evenings е да стартираме да сътворяваме среда за малко по-големите млади в Пазарджик. Свикнали сме, когато приказваме за млади, да се сещаме за възпитаници и студенти - от 16 до 23-24 години. Останалите млади, в това число и аз, усещаме липса в град от мащаба на Пазарджик да сътворяваме по-пълноценен обществен контакт. Затова взехме решение в една позната среда, каквото е едно заведение, с изключение на да се съберем, да се забележим, да пием по една бира, да научим и нещо потребно с подобен преподавател, какъвто сме поканили, като Иван Янакиев. Всеки месец ще го вършим, с разнообразни лектори, в разнообразни сфери, нямаме рамки. Ако концепцията ни подхожда, ще продължим да го вършим.

- С какво е по-различно от проведените от вас до момента срещи с хора, съумели в своята сфера?

-Различното е, че го вършим в по-неформална среда. Досега тези срещи бяха в музеи, галерии, конферентни зали. Сега желаеме да създадем една друга среда, да си задаваме въпросите, в действителност да успеем да стигнем до друга група от хора в Пазарджик.

- Обявихте предварителна регистрация. Има ли към този момент интерес?

-Има интерес, само че чакаме да се ускори още в оставащите дни до първата среща. Има задоволително места, заведението е голямо и нямаме опасения в това отношение. Идеята да сложим регистрация беше да активизираме хората да поемат някакъв ангажимент. За да ги подтикваме в допълнение, помолихме заведението да даде някаква отстъпка на тези, които се записват.

- Има ли ограничавания за участниците?

- Не, няма ограничавания, най-малко откъм възраст. Като споделям по-големите млади, имам поради от 24 до 100 години. Някой прояви ли интерес към това събитие, е добре пристигнал. Инициативата е отворена за всеки. Лекторът Иван Янакиев в действителност е доста забавен, помолили сме го да опише повече истории и ще бъде доста забавно и прелестно. За да не става комплициране с въпросите, сме подготвили апликация, която разрешава присъстващите да си задават въпросите от телефона. Те непосредствено ще излизат на водещия или на таблета и той напряко ще дава отговор, с цел да стане по-лесно полемиката. Някои се срамят да задават непосредствено въпроси и по този метод ще задвижим и улесним нещата.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР