Съветът за електронни медии ще открие на днешното си заседание

...
Съветът за електронни медии ще открие на днешното си заседание
Коментари Харесай

Медийният регулатор открива процедура за избор на генерален директор на БНТ

Съветът за електронни медии ще открие на днешното си съвещание процедурата за избор на нов общоприет шеф на Българската национална телевизия.

Мандатът на настоящия началник на публичната телевизия Емил Кошлуков изтича на 5 юли. Дотогава медийният регулатор би трябвало да организира състезанието, който протича в няколко стадия.

„ Ще разпишем пътната карта, казано на професионален диалект, и вървим по процедурата “, изясни ръководителят на Съвета за електронни медии Соня Момчилова.

Цялата процедура по избора на общоприет шеф на Българска национална телевизия – подаване на документи от кандидатите за поста, премахване на нередности в тях, чуване на претендентите и самото гласоподаване, лишава два месеца.

На съвещания на парламентарната Комисия по културата и медиите нееднократно бяха обсъждани въпроси, свързани със настоящия началник на публичната телевизия Емил Кошлуков.

Председателят на комисията Тошко Йорданов даде на медийния регулатор документи по отношение на засвидетелствуване на трудов стаж на Кошлуков в телевизия и предложи Съвет за електронни медии да намерения дали да не го освободи предварително.

С писмо досегашният ръководител на регулатора Бетина Жотева му отговори, че няма законови учредения за предварително преустановяване на мандата на Емил Кошлуков.

Същевременно през днешния ден следва да бъдат определени и двама нови членове на Съвета за електронни медии от квотата на Народното събрание.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР